Har du drømt om at få skaffet en pladespiller, siden du havde en stående på værelset som barn? Eller måske har du tænkt at en pladespiller både kunne bringe nostalgi, men også være et fedt design element til stuen? Du er nok ikke alene, for det er blevet mere brugt at gå tilbage i udviklingen af højtalere og få en mere retro pladespiller ind i stuen.

Find den rigtige

Selvom de fleste nu har højtalere i huset og kører over moderne musikanlæg, så er det mere set, at folk finder charmen i en ældre pladespiller attraktiv igen. Markedet for pladespillere er dog stadig bredt, så der findes mange typer, modeller og mærker i forskellige prisklasser, så man skal lige overveje, hvor meget man vil ligge i den. Pladespillere kan købes online, som for eksempel via denne side, men også i elektronik butikker og på loppemarkeder kan man også nogle gange være heldig at snuse en op.

Overvejelser før køb

Først skal du finde ud af hvilken pladespiller du er ude efter, hvor der både findes remdrevne og direkte drevne, og der er forskelligt hvilket behov folk har. De pladespillere der er med remdrevne, er i mange tilfælde lidt billigere end de direkte drevne, hvilket måske er en ting, som spiller ind for nogen. Hastigheden er også en ting du bør tænke over inden købet, da det handler om, hvilke slags plader den kan spille, og man vil nødigt have købt en, som så ikke kan spille de plader, du allerede har derhjemme. Derudover bør du overveje om den pladespiller du vil købe, er en manuel eller automatisk, hvilket vil sige om den automatisk starter pladen for sig, eller om du manuelt skal gøre det. Rengøring er forholdsvis nem, og den skal blot tørres over med en ren tør klud og aldrig med kemikalier.