En hund kan bringe mange glæder til en familie. Den er som et ekstra, firbenet familiemedlem, der glider naturligt ind i flokken. Bliver den opdraget kærligt, men bestemt vil I få en afbalanceret og trofast hund.

Desuden betyder det meget både for hunden og for resten af familien, at hunden kender sin plads. Det gør den tryg, og det forhindrer, at hunden bliver i tvivl om sin egen plads i flokken. Når der er sikkerhed omkring det, vil glæderne ved hunden bestemt overskygge eventuelle irritationer ved den.

Hunden skal have sin egen kurv

Det er vigtigt for hunden, at den har mulighed for at trække sig tilbage og hvile sig, når den har brug for det. Det kan den bedst gøre, hvis den har sit eget leje. Sådan et leje kan enten være et tæppe i et hjørne, en hundekurv, en hundemadras eller en hundeseng. Det er ikke så vigtigt, om det er det ene eller det andet slags leje. Det vigtigste er, at hunden oplever det som privat område, hvor den kan slappe af helt uforstyrret.

Børn og hunde

Der vil altid være et særligt bånd imellem hunden og familiens børn. Særligt de små børn vil blive passet godt på af hunden, for de mindste i flokken skal altid beskyttes. Når helt små børn leger med hunden, bør du dog som forælder være opmærksom på legen.

Hunde finder sig ofte i meget, men hver hund er forskellig, og der er uden tvivl nogen af dem, der ikke bryder sig om hele tiden at blive hevet i ørerne og pelsen. Du skal således være omhyggelig med at lære de helt små i familien, hvordan de må lege med hunden på en måde, så både barn og hund morer sig.

En hund skal udfordres og stimuleres

Hunde elsker at lære noget og at blive rost for at være dygtige. Derfor skal du blive ved med at lære hunden nye tricks og stimulere dens sanser. Det kan du gøre på forskellige måder, og når du og hunden leger sammen, så er det til glæde for begge parter.

I kan for eksempel lege nogle apporteringslege, som samtidig stimulerer hundens instinkt for at hente et nedlagt byttedyr hjem til floklederen. I kan også dyste ved at holde i hver sin ende af en genstand. Desuden er det også herligt at spille bold eller frisbee sammen. Dermed bliver både hund og menneske trænet.

En hund skal have noget legetøj

Ud over de nævnte former for legetøj, så bør du også købe noget andet legetøj til hunde, som den kan hygge sig med. Det kan være noget, som den kan lege med selv, for eksempel en form for bamse, som den stolt kan spankulere rundt med, eller det kunne være noget legetøj, som den foretrækker at have med ned i sin kurv.

Det er vigtigt allerede, når hunden er hvalp, at den lærer, hvad den gerne må lege med, og hvad den skal lade være. Det går jo ikke, at den bare snupper alle mulige genstande i hjemmet eller ungernes legetøj, når den føler trang til at lege.

I det hele taget bør en hund være så lidt i tvivl som muligt. Så er den mest tryg, og så er det markant nemmere at have en hund i familien.