Sofaen er for mange danskere et af de mest centrale møbler i hjemmet. Den er stuens centrum, der hvor man smider sig efter en lang dag, holder filmaften, inviterer venner på kaffe og hvor hele familien samles til familiehygge fredag aften. Der er mange måder at have sofa på, men en tilgang der har vundet frem i de seneste par år, er at have store sofaer.

Fordelene ved store sofaer, modsat flere små, er mange. Du kan samle hele familien ét sted. Der kan være flere gode siddepladser og alt i alt styrkes hyggen bare voldsomt af den samlingskraft der er i en stor sofa. Er du på jagt efter en stor sofa, eller kunne du blot tænke dig lidt inspiration, så læs med her, når vi gennemgår 5 eksempler på store sofaer.

Klassisk hjørnesofa

En af de mest udbredte typer af store sofaer, er den klassisk hjørnesofa. En hjørnesofa er en utrolig smart måde at udnytte pladsen i din stue på, og dermed få plads til en stor sofa også selvom du måske ikke har oceaner af plads. Hjørnesofaer findes i en række modeller og typer, men et klassisk valg er at gå med en lidt neutral stofsofa der ikke tiltrækker for meget opmærksomhed.

Ucreates hjørnesofa med chaiselong og open end, er et godt eksempel på dette. Betrukket med gråt stof er den neutral uden at være kedelig, og med en bredde på lige omkring 3,5 meter, il den kunne passe i mange stuer uden at virke voldsom. Med både chaiselong og open-end får du desuden en række forskellige typer siddepladser.

Tænk ud af hjørnet

Det kan være let kun at tænke på hjørnesofaer når man skal have en stor sofa, og som nævnt før, er det da også en smart løsning. Vi skal da også se på endnu en hjørnesofa, men det er dog vigtigt at have øje for andre typer store sofaer.

En sådan sofa kunne være en 3 personers XL Heaven-sofa. Sofaen er i sit mørkegrønne fløjlsstof noget mere markant end andre, men alligevel klassisk og elegant. Med en bredde på små 3 meter, er der ikke samme plads som i den foregående sofa, men alligevel masser af plads til at samle familie og venner.

Stilfuld flyder

En klassisk sofatype er den såkaldte flyder. En flyder er ikke som sådan en bestemt sofatype, men mere en ide om alle de sofaer du bare kan smide dig på og så ”flyde ud”. Dette gælder særligt større sofaer, hvor pladsen virkelig er der til at flyde helt ud.

Ucreates hjørnesofa denne gang kun med chaiselong og med næsten usynlige ben, er virkelig en glimrende flyder. Chaiselongen giver et perfekt sted til tv-kiggeri, mens resten af sofaens store sofapuder i comfortskum giver, som navnet antyder, en masse komfort. Perfekt til familiens filmaften.

Bryd med det traditionelle

Selvom vi her har set på en række forskellige sofaer, er de alle indenfor det man nok kan kalde ganske traditionelle sofaer. Dette er der som sådan intet galt med. Traditionelle sofaer passer ind i de fleste stuer, uanset indretningsstil. Desuden er de ganske tidløse, hvilket er en god ting da store sofaer også typisk er en stor investering, så det er vigtigt at de ikke bare går af mode.

Men måske du er typen der gerne vil bryde lidt med det traditionelle. I så fald er der også mange store sofaer at vælge mellem for dig. Tag for eksempel modulsofaen Nora. Nora er en modulsofa der kan sættes sammen og blive helt op til cirka fire meter. Sofaen buer og afsluttes af elegante chaiselonger i begge ender. En utraditionel sofa, til dig der gerne vil skille dig ud.