Vil du gøre dine medarbejdere glade? Så giv dem fri. Vil du styrke dynamikken i et team i dit firma? Så send de ansatte på teambuilding. For selvom teambuilding kan virke som løjer uden substans, er virkeligheden faktisk en anden. Under teambuilding – hvad end vi taler en bagedyst, bueskydning, kapsejlads eller et escape room – lærer dine ansatte både sig selv og deres kolleger bedre at kende.

Dagligdagens roller forsvinder

For ét er, at en ansat i dagligdagen af og til må (eller tror, hun må) skrue bissen på for at håndhæve sin autoritet over andre. Noget andet er, om hun også agerer sådan, når hun lige pludselig ikke har nogen autoritet over folkene foran sig. Ved teambuilding gælder dagligdagens roller ikke, så ansatte må i fællesskab fordele lederroller mv. imellem sig, når de står over for en aktivitet, der skal afvikles.

Hvilke roller antager folk af natur?

Velafviklet teambuilding giver ansatte de rette rammer for at lære hinandens tilbøjeligheder bedre at kende. Hvem er – af natur, ikke rolle – personen, der leder andre? Hvem er den skarpe analytiker, der knækker koderne? Hvem er den gode formidler, der sørger for, at ingen er i tvivl om, hvad der skal ske nu og her? Og hvem sørger for det gode humør? Alt dette får de indblik i ved teambuilding.

Find teambuilding hos WOA

Teambuilding kan du fx få arrangeret online hos WOA, hvor du får et væld af indendørs og udendørs aktiviteter at vælge fra. Hvor du i princippet kunne stable noget teambuilding på benene, der ikke kræver det store ift. remedier, er det sjovest for alle, hvis du vælger en aktivitet, der kræver udstyr af en slags. For så bliver det hele nemlig ikke bare tillidsøvelser a la ”fald bagover, så griber jeg dig”.

Lej hjælp til teambuilding

Har du aldrig prøvet at afholde teambuilding før, så vælg en aktivitet, hvor du udover udstyret til at afvikle aktiviteten også får mandskabet til at sørge for, at alt skrider planmæssigt. Du rækker bare ud efter et eventbureau, som står klar med folk til at sørge for, at et escape room eller en lignende aktivitet forløber, som den ideelt skal. Derved får du også frihed til at studere dine ansattes adfærd.

Kobl teambuilding og firmafest sammen

Nu er det klogt ikke bare at afsætte et par timer af en dag til teambuilding og så intet andet foretage resten af dagen. Teambuilding kan du fint planlægge forud for en julefrokost eller andre firmafester, hvor folk så efter at have forbrændt nogle fysiske og mentale kræfter på aktiviteten kan lade op igen ved at spise og drikke. Du kan også nemt arrangere mere end én aktivitet til afvikling på samme dag.

Sjov og lærerig teambuilding

Teambuilding kan være sjovt og lærerigt på én gang – faktisk skulle det gerne være begge dele, så dine ansatte ikke vil føle sig som legetøj i et dukkehus, der bliver styret af andre lidt mod deres vilje.

Vil du have hjælp til at vælge en aktivitet? Kontakt et eventbureau.