Når man taler om sundhed, er det vigtigt at huske på, at det ikke handler kun om vægten. Selvom det er vigtigt at have et sundt BMI, er der andre ting, der også spiller ind på ens sundhed. I dette indlæg vil vi diskutere omfanget af mennesker, som lever usundt, samt give dig 11 tips til, hvordan du kan blive sundere – uden at skulle gøre alt for meget!

Det anslås, at omkring 63 % af amerikanerne er overvægtige. Det er et betydeligt antal, og det er vigtigt at diskutere årsagerne bag denne statistik. Nogle mennesker lever måske usundt, fordi de ikke ved, hvordan de skal træffe sundere valg, mens andre måske kæmper med fedme eller andre sundhedsproblemer, som gør det svært for dem at leve et sundt liv. Uanset hvad årsagen er, er det vigtigt at tage fat på problemet med usund livsstil og finde måder at hjælpe folk med at træffe sundere valg på.

Det her kan du gøre

Her får du 11 hurtige tips til at blive sundere allerede i dag.

1. Spis varieret og balanceret. Sørg for at have en god blanding af kulhydrater, protein og grøntsager i hvert måltid.

2. Begræns mængden af raffinerede sukkerarter i din kost.

3. Sørg for at få nok søvn hver nat – minimum syv timer, men helst omkring otte. Dette er et af de vigtigste punkter, og er derfor noget du skal prioritere i høj grad. Hvis du har problemer med søvnen, er det værd at overveje en tyngdedyne. Den kan hjælpe dig med at sove bedre om natten, og kan findes her. Hvis dit barn har søvnproblemer, kan det også være en god idé at købe en tyngdedyne til børn.

4. Spis mindre mængder flere gange flere gange om dagen i stedet for tre store måltider.

5. Undgå forarbejdet og “hurtig” mad og vælg i stedet frisk mad som frugt, grøntsager, fuldkorn og magert kød.

6. Få regelmæssig motion – det behøver ikke at være specielt intensivt, bare sørg for at røre dig jævnligt.

7. Sluk tørsten med vand i stedet for sodavand og juice.

8. Spis en god morgenmad hver dag for at give dig energi og kickstarte din metabolisme.

9. Indtager du alkohol, sørg for at holde det på et moderat niveau.

10. Sørg for at få nok B-vitaminer, magnesium og D-vitamin gennem kosten eller tilskud.

11. Husk at prioritere din mentale sundhed – skab tid til afslapning og stresshåndtering hver eneste dag. Med disse tips, kan du begynde din rejse mod en sundere livsstil i dag! Husk bare, at det ikke sker overnight – vær tålmodig med dig selv og dine fremskridt. Du kan gøre det!