Har I besluttet jer for at I vil tabe jer sammen som familie? Det er en rigtig god idé. For det første vil I få det bedre sammen, når I er sunde og raske. For det andet er det en stor motivation at have nogen at tabe sig sammen med og når man står på vægte. Her får I en række gode råd til, hvordan I kan tabe jer sammen som familie.

Find en aktivitet I kan lave sammen

Det er en god idé at finde en aktivitet I kan lave sammen som familie. På den måde er det ikke kun et spørgsmål om at tabe sig, men også om at lave noget sammen. I kan f.eks. gå tur sammen, løbe sammen eller spille fodbold sammen. Det er også en god idé at finde en aktivitet, der passer til alle i familien. På den måde er der ingen, der føler sig udenfor.

Lav en sund kostplan

Når I har besluttet jer for at tabe jer sammen som familie, så er det en god idé at lave en sund kostplan. På den måde er I sikre på, at I får de næringsstoffer, I behøver, og I undgår at spise for meget usundt. En sund kostplan bør indeholde en varieret kost med f.eks. fisk, kød, frugt, grøntsager, fuldkorn osv. I kan finde mange opskrifter på nettet eller i sunde madbøger.

Vægttab er ikke alt

Det er vigtigt at huske på, at vægttab ikke er alt. Selvom I taber jer, så er det ikke sikkert, at I bliver sundere. Det handler også om at spise sundt og motionere. Så husk at vægttab ikke er alt. I skal også sørge for at spise sundt og motionere.

Der er mange fordele ved at tabe sig sammen som familie. I vil få det bedre sammen, når I er sunde og raske. I vil have hinanden som støtte, når det bliver svært. Det vil være en stor motivation at tabe sig sammen.