Teknisk isolering af rør

Teknisk isolering af rør sørger for at du undgår tab af energi, hvilket resultere i at miljøet skånes og du, som forbruger sparer penge. Installationer skal isoleres uanset i hvilken omfang, om det er boligkomplekset eller hos den private forbruger, så skal unødvendigt energiforbrug undgås.

Isolerings begreber indenfor teknisk isolering af rør

Der er flere isolerings begreber indenfor teknisk isolering. Her er der tale om varmeisolering, brandisolering, lydisolering, køl- og kondensisolering. 

Disse isolerings begreber er blandt andet noget vi møder i forbindelse med opførelse af boliger, boligblokke og andre bygninger. Vi møder det også inden for industrien, fabrikker, fødevarer, kraftværker og meget mere.  

De steder hvor tekniske isolering af rør foretages er blandt andet på varmerør, kolde rør, kølerør, varmtvandsbeholdere, ventilationsrør og meget mere. 

Undgå skader med teknisk isolering af rør 

Med teknisk isolering af rør kan du sikre de sikkerhedsmæssige forhold. Her kan der både være tale om forhold til personskade eller brandsikring. Ved at afdække tekniske installationer, som varmerør, varmekedel eller lignende kan ophedning undgås, så der ikke sker personskade.

Ved gennemløbende installationer i bygninger, skal installationerne være tæt tilsluttet, så der ikke kan komme luft imellem. Er installationerne ikke isoleret korrekt, kan det betyde at branden kan sprede sig hurtigt til andre dele i bygningen, og branden kan komme ud af kontrol. Ved korrekt teknisk isolering af gennemløbende rør, kan branden forhindres i at sprede sig og branden kan holdes under kontrol og slukkes hurtigere.

Kontakt for professionel rådgivning

Det er altid muligt at kontakte en professionel installatør, som har speciale inden for teknisk isolering. De står klar til at vejlede og rådgive dig, endvidere kan de komme med et uforpligtende tilbud på lige netop din opgave.

Det er ikke alle isoleringsvirksomheder der kan tilbyde isolering af gennemløbende rør. Det kræver specialviden og efteruddannelse i forhold til blandt andet udførelsen af isoleringen og  brandmyndighedernes reglement for brandsikkerhed.