Kan du godt lide at gemme på ting, eller har du ikke meget plads i din bolig? Uanset, hvilken der gør sig gældende, kan det sommetider være en udfordring af få plads til alt dit opbevaring. Du kan derfor her blive klogere på, hvordan du skaber mere plads i dit hjem.

Tips til mere plads i soveværelset

I et soveværelse skal du have mulighed for at slappe af, og du skal føle dig tilpas. Med en lille plads skal du tænke kreativt for at gå organiseringen til at spille, hvilket betyder, at du skal have god mulighed for at udnytte alt pladsen.

 1. En seng fylder ofte meget af et rum, og giver dig derved ikke meget plads. Du kan skabe mere plads i soveværelset ved at skaffe en seng med mulighed for opbevaring af ting nedenunder.

  Der er flere måder, hvorpå du kan løse dette problem. En af måderne, hvorpå kan løse det, er ved at købe rullekasser, som du kan rulle ud og ind af sengen. Den anden er at købe en seng med skuffer under, så skufferne er en integreret del af sengen.

 2. En anden mulighed for at skabe mere plads er valget af natbord. Du skal vælge et natbord med skuffer, hvor du kan opbevare ting i.

 3. Vil du gerne have en stol inde i soveværelset? Selvom en stol tager noget af pladsen på et soveværelse, kan en stol være en praktisk måde at løse pladsproblemet på. Der findes forskellige stoletyper, hvor der er et hulrum, som kan bruges til opbevaring.

 4. Mange danskere har en vasketøjskurv i deres soveværelse, hvor de lægger de beskidte vasketøj ned. For at vedligeholde et rent soveværelse kan du skaffe dig en vasketøjskurv med låg.

Tips til mere plads i stuen
Stuen er stedet, hvor du samles med familien gennem snak og hygge. Stuer findes i forskellige størrelser, og uanset hvilken er der altid mulighed for at skabe mere plads gennem en gennemtænkt opbevaring.

 1. Når du vælger møbler, skal tænke over at møblerne skal være multifunktionelle, hvor der er plads til opbevaring. Et eksempel på dette kan bl.a. være et sofabord med hylder nedenunder.

 2. For at skabe mere plads kan du købe æsker, hvor du bl.a. kan lægge oplader osv. ned. På den måde undgår du, at de ligger og flyder på sofabordet eller på kommoden.

 3. Generelt er det altid en god ide at bruge væggene, hvilket i stuen er essentielt. I stuen har du mulighed for at opbevare servietter og due. Du bør derfor overveje kommoder, som kan lettes fra gulvet.

  Endnu en ting i denne kategori er, at du kan skaffe svævehylder, hvor du kan have dekorationer stående eller benytte dem til opbevaring.

 4. Læser du meget? Hvis du har mange bøger, og ikke ved, hvad du skal gøre af dem, kan du få en åbenreol, hvor de fint kan få deres plads. Dette er med til at skabe en hyggelig stemning samtidig med, at det giver mere overfladeplads, da bøgerne ikke ligger rundt omkring.