Den digitale tidsalder er over os, og det kan være svært at få tid til familien. Førhen var vi samlede i stuerne eller i samtalekøkkener, men det har ændret. Den stigende interesse i streaming har gjort, vi i stedet for sidder samlet i stuerne, sidder med hver vores skærm i hver vores rum.

Selvfølgelig kan dette ændres, men det kræver en indsats fra forældrene og resten af familien. Det kan være svært at ændre en kultur, så her er tre gode idéer til, hvad du kan lave med din familie, for at få mere tid sammen og måske skabe mere kærlighed, end der er i forvejen.

Dyrk en sport

Der er ikke noget der samler folk som sport. Sport er en sjov aktivitet alle kan være med til. Spil fodbold med din familie. Det behøver ikke være noget stort. Find en bold og sæt for eksempel en to mod to kamp op.

Det smarte ved at dyrke sport sammen er ikke kun, at det er sjovt. Det er nemlig også rigtig sundt at få familien væk fra skærmene og ud i den friske luft. Motion kan være svær at få en i en hverdag, men man kan altid gøre det sjovt med en sport.

Lær noget sammen

Selvom man er blevet voksen kan man stadig lære. Det kan faktisk være en god måde at skabe fællesskab med dine børn at lære noget sammen med dem. Du kan med fordel finde noget dine børn interesserer sig for. På den måde behøver du ikke prøve at motivere dem til noget de ikke gider.

Hvis de er glade for at være udenfor, kan du eventuelt købe en lille sejlbåd som i sammen kan lære at bruge. At lære at sejle er godt for sammenholdet da man modsat sport alle har et fælles mål. Det kan lære din familie om sammenhold og om fællesskab.

Man kan købe både ret billigt og det er nemt at lære at reparere bådene. Desuden kan man købe reservedele billigt, hvis nu man for eksempel skal have en ny påhængsmotor.

Gå en tur

Ja det kan være så simpelt. En gåtur renser hjernen og frisker hele familien op. Det er bevist at naturen og processen i at gå er utroligt stressreducerende. En gåtur er en hel vildt god måde at komme væk fra den stressende digitale hverdag. Det smarte er man alle kan gøre det sammen, ligegyldig hvilken alder man har.