Når man er heldig og får lov til at udleve drømmen om, villa, volvo og vovse, så har man ofte også en have. En god have kan danne en dejlig ramme om familielivet hele sommeren. Men man skal også gøre noget for at have lyst til at bruge sin have. Så med lidt planlægning, knofedt og tid, så kan man skabe grobund for en masse dejlige minder med familie og venner i sin have.

Husets ekstra rum

Hvis man indretter nogle rum i den have man har, så kan det om sommeren være en udvidelse af huset. Man kan på den måde have en ekstra spisestue, køkken og almindelig stue. Men det kræver at man sørger for at disse rum dækker nogle af de samme behov som det tilsvarende indendørs rum dækker. Eksempelvis med stuen vil det være godt med nogle behagelige loungemøbler man kan slænge sig i både om dagen og aftenen. Det vil også være godt med hyggelig belysning og nogle varmekilder, til når mørket falder på.

Fra have til køkken

En anden måde hvorpå man kan sikre sig at man får brugt sin have er ved at lade den inkorporere i hverdagen. Det kan man blandt andet gøre ved at plante nogle højbede hvor man gror grøntsager eller krydderurter, man kan også have frugttræer.

De grøntsager man kan gro i højbedene vil være oplagte at bruge i madlavningen efterfølgende. Husk at for at få succes med sine højbede er det vigtigt at grøntsagerne og krydderurterne har noget godt muld at gro i. Det er jo derfra næringen skal komme.

Sådan et højbed gør både at man bruger tid i sin have for at høste, men man vil også bruge tid på at få sået, luge og passet de ting man prøver at gro. Det er en god fælles hobby for hele familien, hvor man både får frisk luft og kan bruge tid sammen.

Husk at nyde den skønne have

Når man endelig har fået styr på langt de fleste elementer i forhold til at få haven op at køre, så er der faktisk ikke så meget andet tilbage end blot at nyde, at man nu har en dejlig have at være i, hvor man desuden kan lave lidt af hvert.

Man kan selvfølgelig bruge haven rigtig meget i sin hverdag, når man bare trænger til en stille stund med morgenkaffen og en god bog. Men at have en skøn have kommer bestemt også til gavn, hvis man har en stor familie og en masse venner. Man kan nemlig få mange sjove timer til at gå, hvis man netop har en have, hvor der er mulighed for en masse forskellige ting, så man skal selvfølgelig bare huske at tage den i brug så meget, som man kan.

Så husk lige dig selv på også at komme ud i haven, når du nu har brugt tid på at gøre den så skøn.