mobildækning

Der er desværre forskel på, hvor god mobildækningen er i Danmark. I forhold til mange andre lande er den naturligvis overordnet god, men hvis man flytter fra en adresse til en anden og pludselig opdager at mobildækningen er forringet, kan det være meget irriterende og også generende, hvis man arbejder en del hjemmefra. Så går du med tanker om at købe et nyt hus eller en ny lejlighed, er det en god ide at tjekke mobildækningen på den nye adresse, inden du skriver under på købspapirerne. Her får du at vide, hvordan du kan gribe det an.

Tre mobilselskaber – forskellig dækning

Hvis man ikke er vant til at tænke på sin mobildækning er det lidt uhåndgribeligt, hvordan man lige skal bære sig an med at finde ud af, hvor god den er. Her i landet er der tre mobilselskaber, der står for mobildækningen. Det med den bedste dækning er TDC, dernæst kommer Telenor og Telia, som har slået sig sammen og deler deres mobilmaster med hinanden. Det selskab, der dækker dårligst er 3 mobil. Disse tre selskaber har altså alle mobilmasterne i Danmark. De er placeret ud over landet, men der er en klar hovedvægt af master i og omkring byerne, og jo flere master jo bedre forbindelse er der.

Søg på nettet – Mastedatabasen hjælper

For at se om den bolig, du er interesseret i, har en god dækning, kan du tjekke hjemmesiden mastedatabasen på internettet. Den viser alle master i Danmark – hvor de ligger og hvilket af de tre selskaber, der ejer den. Du kan også se hvilke master, der er i pipelinen. Du taster ganske enkelt din adresse ind og holder musen over de master, der dukker op for at se, om det er TDCs, Telia/Telenors eller 3 mobils. På sitet kan du godt nok ikke se om masternes sendeudstyr peger i den mest fordelagtige retning i forhold til adressen. En ting du også lige skal have in mente er, at landskabet mellem adressen og masten kan spille ind på, hvor god dækningen er. Det betyder, at store bygninger skabt af beton, skove, et bakket terræn, hav og søer kan gøre forbindelsen ringere.