Det kan blive en rigtig træls og dyr omgang, hvis dine vand- og varmerør springer i huset. Det kan desværre ske, eftersom skift imellem plusgrader og frysetemperaturer kan gøre, at rørene sprænger.

Her kan du læse mere om, hvordan du bedre kan beskytte din bolig mod de skadelige frostsprængninger.

Invester i varmekabler

Et selvregulerende varmekabel er den bedste metode til frostsikring af vandrør. De såkaldte frostsikringskabler er en simpel og relativ billig investering, som man pakker om rørene. De fås naturligvis med termostat, så de selv slukker, hvis der ikke er frysegrader.

Sørg for at holde gang i cirkulationen

Det giver næsten sig selv, at rørene ikke fryser lige så nemt, hvis der er bevægelse i dem. Din cirkulationspumpe bør derfor køre hele døgnet – særligt hvis vejrudsigten byder på de helt kolde minusgrader.

Fly evt. dine rør

Hvis du har vand- og varmerør, som løber et sted, der igen og igen giver problemer, når vi rammer frysetemperaturer, kan du overveje at flytte dem.

Det gør du ved at gøre rørføringen om, så dine rør kommer ind bag boligens klimaskærm, hvor de kan løbe uden risiko for at sprænge.

Hold en konstant temperatur i boligen

Det er vigtigt, at du opvarmer rummene i din bolig. De behøver ikke at trække store veksler på din varmeregning, fordi de har høje temperaturer, men hold gerne en fast rumtemperatur i hele boligen på minimum 16 grader.

Det kan især være vigtigt, hvis du ønsker at undgå en kamp med forsikringen. Mange selskaber dækker nemlig slet ikke, hvis en sprængning opstår som resultat af rum, som ikke er opvarmet godt nok.

Bemærk at dette også gælder for sommerhuse, hvorfor der også bør findes en løsning hertil. I forlængelse af potentielle frostsprængninger i sommerhuset, så anbefaler vi desuden, at du lukker af for hovedhanen her. På den måde er der ikke samme risiko i sommerhuset. Særligt ikke fordi, du inden skal tømme alle rør så godt som muligt.