Ønsker du også at kunne sidde i dit hjem i ro og fred, så er lydisoleringen vejen frem for dig. Støj er lyde som vi ikke selv er herre over for. Støj er den lyd som er til stede fra f.eks., naboens fester, larm fra byggepladsen, larm fra trafikken eller et tændt ventilationssystem. Listen er lang og plager os alle. Men der findes en løsning for det, nemlig lydisolering.

Vi mennesker bliver mere og mere påvirket af støj i vores hverdage og weekender. Vores beboelsesområder bliver mere og mere tæt bebygget, som gør at vi kommer tættere og tættere på hinanden, som resulterer i uønsket støj af andres omgivelser. Teknologien vokser og vokser i vores digitale verden, og teknologien kommer ikke uden støj, selvom de forskellige producenter ønsker dette scenarie. Ydermere vokser trafikken i Danmark, og selvom el-bilerne ikke siger lige som meget som en normal bil, kan den stadigvæk høres ude fra vejene.

Den stigende støj har også sin påvirkning på vores helbred. Hvis vi lytter til organisationen WHO, er støj med til at give os mennesker hovedpiner, et forhøjet blodtryk og søvnforstyrrelser. Ydermere findes der de klassiske scenarier hvor støj går ind og påvirker vores koncentration, som kan gå ud over vores arbejde og studier.

Støj som findes i bygninger eller udenfor bygninger kan dæmpes ved hjælp af den rette lydisolering. Udover den støj som findes udenfor din bygninger, kan lydisolering også hjælpe mod den støj som findes i din bygning. Det kan blandt andet være støj fra ventilationssystemer, radiatorer og køleanlæg.

Lydisolering kan implementeres ved hjælp af teknisk isolering, som har den egenskab at hjælpe på støjen, men også at brandsikrer og energieffektiviteten er høj. Med teknisk isolering får du mange fordele, hvis du først har implementeret det i din bygning eller konstruktion.

 

Lydisolering af bygninger og konstruktioner

 

Lyden som vi kender den, er små bølger i luften som bliver transporteret gennem konstruktioner og bygninger. Hvis vi skelner lyden i 3 luftlag, så findes efterklangslyd, trinlyd og luftlyd. Et af de bedste materialer til lydisolering er steduld, som er naturens svar på lydisolering. Isoleringsmaterialet ROCKWOOL som vi alle kender, har et indbygget luftfyldt hulrum, der kan være med til at bremse de forskellige lydbølger og på den måde virke som lydisolering.

Vi alle er ikke så store tilhængere af støj og dette er klart. Dog er der stor forskel på at have total ro i et lokale og at man afdæmper den belastende støj. For at skabe det perfekte forhold skal man også have styr på sit indeklima. For at skabe den perfekte og fuldkommen ro, kræver det at alt udefrakommende støj er holdt ude og alt internt støj er lydisoleret til perfektion.

For at opnå fuldkommen ro, skal den første lydisolering være nøje planlagt og integreret ordentligt fra start af. For at kunne styre lyden skal være eneste detalje i arbejdet med lydisolering være udarbejdet til perfektion, alt fra materialevalg til samlinger skal sidde lige i skabet for at nå total udnyttelse af arbejdet.

Så ønsker du unik stilhed i dit hjem eller på dit arbejde, så vil det være en ide at undersøge lydisolering.