Bambustræet er en af de planter, der vokser allerhurtigst. Det betyder, at et bambustræ i løbet af blot tre år kan bruges som materiale til produktionen af diverse ting – lige fra køkkenredskaber til tekstiler. Da bambustræet kun tager tre år om at udvikle sig, frembringes et materiale, der er væsentligt mere bæredygtigt end andre træsorter. Bambus er et hårdt materiale og virker ikke umiddelbart særlig behageligt at anvende til fremstilling af tekstiler. Ikke desto mindre er bambus blevet yderst populært inden for tekstilproduktionen, da bambusfibrene kan omdannes til et blødt og slidstærkt materiale. Er bambusmaterialet helt nyt for dig? Så kan du i dette blogindlæg få tips til, hvilke ting du med fordel kan vælge i bambus.

Pas på fødderne med strømper i bambus

Bugner vasketøjskurven gang på gang med forvaskede og slidte sokker? Så er det nok ved at være tid til at investere i nye sokker til hele familien. Bambus er blevet populært i produktionen af strømper, fordi det er yderst slidstærkt og holder formen selv efter mange gange i vaskemaskinen. Med et par rigtig lækre bambus strømper er du godt på vej til at passe på dine fødder og holde fodhygiejnen vedlige. Bambusmaterialet virker antibakterielt og har evnen til at generere fugt og varme væk fra fødderne. Uanset om du har haft et par vinterstøvler eller et par sneakers på hele dagen, vil du have en fornemmelse af tørre og friske fødder. Strømper i bambus har en temperaturregulerende egenskab. Det betyder, at dine fødder i koldt vejr holdes varme, mens de ved lune temperaturer holdes kølige.

Sov godt med sengetøj i bambus

Efterhånden som bambusmaterialet bliver mere udbredt og efterspurgt, kommer der hele tiden nye bambusprodukter på markedet. Sengetøj er blandt andet ét af de bambusprodukter, der inden for kort tid har vundet indpas. Og det er ikke uden grund. Sengetøj i bambus kan bidrage til, at du får en bedre søvn. Måske er du ikke bevidst om det, men kvaliteten af dit sengetøj har stor betydning for din sundhed – især når det gælder hud og hår. Hovedpudebetræk i 100% bambus har en silkelignende og yderst blød tekstur. Teksturen er skånsom overfor din hovedbund og dermed også dine hårsække. Derudover modvirker bambusmaterialet statisk elektricitet, hvilket gør dit hår mindre filtret. I forhold til din huds sundhed er bambus antibakterielt, og din hud bliver derfor udsat for færre bakterier. Hertil modvirker den silkebløde tekstur, at du vågner op med mærker i ansigtet. Med andre ord er bambussengetøj et ideelt valg, hvis du jagter skønhedssøvnen.

God køkkenhygiejne med bambusskærebrætter

Sammenlignet med tekstilprodukter i bambus har køkkenredskaber i bambus allerede vundet godt indpas i de danske hjem. Det gælder både ta’-tøj, bordskånere og ikke mindst skærebrætter. I ethvert køkken er skærebrætter nødvendige. De bruges både til at snitte grøntsager og ordne kød. Det betyder også, at dine skærebrætter bliver udsat for lidt af hvert, hvilket giver ’gode’ betingelser for bakterievæksten. Når du skærer dine fødevarer, er det uundgåeligt at lave snit ned i skærebrættet. Det er i disse snit, bakterierne især har gode leve- og vækstforhold. For at få en god hygiejne i køkkenet er det essentielt, at skærebrættet er i et så hårdt materiale som muligt. Og det er her, bambus atter kommer ind i billedet med sine unikke egenskaber. Inden bambus bliver bearbejdet, er det stenhårdt. Det gør bambustræet til et velegnet materiale til især skærebrætter. Hårdheden betyder, at skærebrættet kan udstå de mange snit fra knive. Herved undgår du et skærebræt med dybe skæremærker, hvor bakterier kan ophobe sig. Du må ikke putte dit bambusskærebræt i opvaskemaskinen, men du kan let gøre det rent i hånden med varmt vand og sæbe. Dit skærebræt i bambus skal vedligeholdes med olie – og gerne mineralolie. Olien sørger for, at træet ikke bliver udtørret.