Hund

Du tror måske, at et hundehalsbånd bare er et hundehalsbånd. Men det er det ikke. Et godt hundehalsbånd er sikkert, har en passende størrelse, og så skal det være behageligt for din hund. 

Hundehalsbånd kommer i en lang række af farver, materialer, bredder, størrelser og design. Derfor kan det være svært at vælge det rette hundehalsbånd. Læs med videre og find gode råd.

Det vigtigste er hundehalsbåndets størrelse

Inden du går i gang med at kigge efter et halsbånd til din hund, skal du have styr på, hvilken størrelse du skal købe. Det er nemlig meget vigtigt, at du køber et halsbånd i den korrekte størrelse. 

For at finde frem til den korrekte størrelse skal du måle midt på hundens hals. Når du har gjort det, skal du lægge 1,5 til 2 centimeter til således, at halsbåndet kommer til at sidde tilpas løst. 

Det kan være en hjælp at bruge to fingre, når du måler halsens omkreds. Mens målebåndet er omkring halsen, skal du stikke to fingre ind under det. Hvis det føles for stramt, skal du løsne målebåndet yderligere for at finde frem til den rette størrelse på halsbåndet.

Et for stramt halsbånd er ubehageligt for hunden, da det trykker og skaber unødig varme. Men halsbåndet må heller ikke sidde for løst, da det derved alt for nemt kommer til at sidde fast i grene eller simpelthen bare falder af.

Når du har fundet størrelsen, kan du kigge nærmere på, hvilket materiale hundehalsbåndet skal være lavet af. Du kan vælge mellem disse materialer:

  • Neopren
  • Nylon
  • Læder
  • Kunstlæder
  • Metal