Selvom man er familie og bor under samme tag, kan der alligevel være nogle helt grundlæggende forskelligheder blandt jer. For mange betyder det, at dynamikken og fællesskabet i familien går fra hinanden – men det behøver absolut ikke at være tilfældet. Med denne guide får du nemlig en række redskaber, der hjælper dig og din familie til at indføre gode vaner, der giver livskvalitet.

De 5 vigtigste redskaber er beskrevet herunder:

  1. Stress af

I en hektisk hverdag bliver man nemt stresset – og ikke bare har stress en masse negative indflydelser på helbredet, men også i hele familien. Man har nemlig lettere ved at blive irriteret, vred, ked af det eller andet, der skaber dårlig stemning.

Der findes mange metoder, man kan bruge til at stresse af. Ikke mindst er huden et godt sted at starte – for at berolige huden har faktisk en antistress-effekt – og du kan se meget mere på https://www.danishskincare.dk.

  1. Afsæt tid

For at få nogle værdifulde øjeblikke med familien, er det selvfølgelig vigtigt, at der sættes tid af. Så er alle med på det, og får det med i sit skema – og på den måde er der tid til andre ting.

  1. Find en fælles hobby eller interesse

Hvis det kniber på den sociale front, kan det være en rigtig god idé at finde en fælles hobby, I alle sammen kan lide. Det kan også være noget, der involverer motion – og så slår i også flere fluer med ét smæk.

  1. Udfør spændende aktiviteter

Dette punkt hænger en smule sammen med det tidligere, men så alligevel ikke. For at styrke jeres bånd til hinanden, og få hverdagen til at glide meget lettere, er det smart at opleve en masse ting sammen. Det behøver ikke være noget vildt og festligt, men en lille picnic, en bowlingtur, god aftensmad eller et quiz-spil kan være yderst brugbare.

  1. Være tålmodig

Rom blev ikke bygget på en dag, og på samme måde kan du heller ikke forvente glimrende resultater med det samme. Men hvis du er tålmodig, og husker at bære over med andres fejl, bliver det pludselig meget lettere at komme gennem dagen – og med tiden vil det styrke jer som familie.

Der skal være plads til alle

At der skal være plads til alle i familien, er forhåbentligt noget, vi alle sammen godt ved. Men ikke desto mindre er der mange, der faktisk kunne bruge at få opfrisket, hvordan man skal håndtere uvenskaber og stridigheder. Det kan nemlig gøres på et væld af måder, blandt andet:

  • Ved at være konstruktiv og spørge ”er der noget, jeg kunne have gjort bedre?”

  • Samtaler og gensidig forståelse, der skaber en følelse af at blive hørt og set

  • Indgå et kompromis. Det kan virke svært, og måske er der meget stædighed – men ikke desto mindre kan det faktisk blive en nødvendighed.

Når først man kender til disse enkle redskaber til konflikthåndtering, er det nemlig meget nemmere at imødekomme familien med et let sind.