Skadedyr er der nok af, og desværre finder de hurtigt vej ind i vores boliger – især når de koldere temperaturer banker på døren. Vi taler selvfølgelig her om både rotter, mus, mår og flagermus, som larmer, efterlader ildelugtende ekstrementer og sætter tænderne i stort set alt, hvad de kan komme i nærheden af. De spreder en masse sygdomme, som kan gøre boligens beboere syge – og så udgør de i værste fald en kæmpe brandfare, når de tygger i alt fra isolering til ledninger. Det handler derfor om at gå i gang med skadedyrsbekæmpelse lige så snart, man opdager dem – selvom det faktisk er bedst at gå i gang med at forebygge, imens man kan. I denne artikel kommer vi med vores bedste tips til, hvordan du kan slippe af med skadedyr – eller endda helt forhindre at få uønsket besøg i første omgang.

Luk af for skadedyrene

Hvis skadedyrene ikke kan finde en vej ind i din bolig, så kan du heller ikke få uønskede gæster på besøg. Det er derfor altid en god idé at begynde og forebygge mulige besøg ved at lukke potentielle huller og revner af, så mus, rotter, mår og flagermus simpelthen ikke kan finde indenfor. Det handler her om at sikre at alle døre og vinduer er tætte, reparere huller og sprækker i sokkel og facader, sætte vandlås på afløb, blokere nedløbsrør, tjekke riste over gulvafløb. Det kan også være en god idé at investere i en rottespærre. Det skal dog siges, at især mus kan komme ind gennem huller, der ikke er meget større end en 2-krone, så du skal være meget grundig.

Brug gift

Gift virker umiddelbart som en god løsning, da man på den måde slipper af med de uønskede gæster, man allerede har ved at slå dem ihjel. Man slipper altså for gnaveri og sygdomsspredning, når skadedyrene er døde, men man ender med helt andre konsekvenser. Skadedyrene har det nemlig med at dø i deres gemmesteder, hvor man kun svært kan komme til – og man ender derfor i stedet med en forfærdelig stank af døde dyr i boligen i stedet for, og den kan være meget svær og dyr at komme af med igen.

Prøv fælder

Fælder er umiddelbart også en populær løsning for mange husejere, da man på den måde ikke ender med døde dyr rundt omkring i hele boligen. Når du har fanget et skadedyr, opstår der dog et nyt problem: Hvad skal du gøre med det? Enten kan du køre det langt væk og slippe det fri – eller også kan du betale for at få det aflivet. En fælde løser altså ikke nødvendigvis dit problem, da nye skadedyr kan komme til – og du ender så med hele tiden at skulle tømme fælden.

Investér i Gnaversirenen

Hvis du gerne vil være sikker på, at du ikke har besøg af skadedyr – eller gerne vil slippe af med dem, du allerede har – så er der kun én løsning, der virker: Gnaversirenen. Gnaversirenen er et apparat, der udsender en højfrekvent lyd, der stresser både rotter, mus, mår og flagermus og sender dem på flugt langt væk fra din bolig. Den gør det umuligt for dem at bygge redde og få unger i dit hjem. De forlader altså dit hjem og kommer heller ikke tilbage. Det er en absolut nem og hurtig metode – og en god måde at sikre dig mod fremtiden på. Du kan købe Gnaversirenen her: https://gnaversirenen.dk/.