For rigtig mange familier så er hunden næsten i lige så høj grad en del af familien, som menneskene er. Derfor kan der da også godt ryge en del godbidder og andre lækkerier indenfor, hvilket naturligvis ofte blot er et udtryk for kærlighed, men det kan faktisk være med til at ødelægge din hunds helbred, uden at du er klar over det.

Hvis du derfor gerne vil være sikker på, at du holder din hund sund og rask, så læse med herunder og få 3 gode råd.

1. Fjern de ekstra kilo på sidebenene med slankefoder til hunde

Ligesom at vi mennesker kan have en tendens til at lægge os lidt ud, hvis vi indtager usunde fødevarer, så kan vores hund faktisk også dette. Det sker ofte, hvis man kommer til at give den for meget ”menneske-mad” og godbidder, da dette er relativt fedende for en hund.

Hvis din hund derfor er begyndt at blive lidt overvægtig, så kan du hjælpe den på rette kurs igen ved at give den slankefoder til hunde, da du på denne måde sørger for, at din hund ikke indtager for mange kalorier og for meget fedt.

2. Hold din hund aktiv

En anden måde, hvorpå du holder din hund sund og rask, det er ved at holde den aktiv. Dette gælder både fysisk og mentalt. Disse to ting kan du faktisk nemt kombinere – for eksempel ved at lave agility øvelser med din hund.

Ved disse øvelser skal din hund nemlig bruge hovedet, da den skal koncentrere sig om at lystre ordre, men samtidig får den også brugt kroppen. Udover at det sundt med noget bevægelse, så kan det også være en ganske hyggelig tid, som du kan bruge sammen med din hund – og den vil helt sikkert også sætte pris på noget kvalitetstid med dig.

3. Tag hensyn til din hunds alder

Præcis ligesom vi mennesker befinder os i forskellige aldersgrupper, så gør hunde det også. Der er derfor stor forskel på, hvordan du bør behandle din hund, alt efter hvor gammel den er. Hvis du for eksempel har en hvalp, så kan det være en rigtig god ide at fokusere dens energi hen på legetøj og gåture.

Hvis du derimod har en seniorhund, så bør du begynde at genoverveje det mad, som du fodrer den, da den ofte for behov for nogle kosttilskud. Dertil kan en seniorhund også godt have brug for nogle ekstra gode liggeunderlag.