Du har nok hørt, at det er vigtigt at bruge solcreme. Men det kan være svært at huske. Så hvor vigtigt er det egentlig? Solcreme beskytter vores hud fra solens ultraviolette stråler. Selv på overskyede dage kan UV-strålerne beskadige din hud. Noget af det bedste du kan gøre for din hud er at gøre solcreme til en del af din morgenrutine.

Den smarte, solbrune kulør de fleste af os forsøger at få hver sommer gør os ofte tilbageholdende når det kommer til solcreme. Men den flotte sommerglød kommer ofte med skader på huden, hvis ikke vi passer på den. Solens stråler skader vores hudceller, elastin og kollagen, hvilket giver en ældende effekt. Dette kan heldigvis forebygges ved dagligt brug af solcreme.

Dermatologer er alle enige om at solcreme giver din hud beskyttelse mod solskoldning. På dage hvor du befinder dig ude i solen giver en solcreme med SPF 30 eller over dig en rigtig god beskyttelse. Påfør et nyt lag hver 3.-4. time og hver anden time hvis du bader.

Studier viser også at jo flere solskoldninger du har haft har en påvirkning på risikoen for at få hudkræft. Hvis du påfører solcreme hver dag, minimere du risikoen.

Hvis man bruger meget tid i solen uden periodisk at påføre solcreme, kan det også give misfarvninger i huden. Misfarvningerne kommer ofte i ansigtet, på armene og hænderne – og påvirker både mænd og kvinder. Konstant udsættelse for sol sætter hudcellerne i overarbejde, så de producerer mere melanin, hvilket giver leverpletter (misfarvninger).

Når du skal vælge solcreme er der mange faktorer at tage i betragtning. SPF-faktor er selvfølgelig det første mange ser efter. Jo højere tilbøjelig du er til at blive solskoldet desto højere faktor skal du nok vælge. Der er også mange med sart hud, der vil anvende allergivenlige solcreme uden parfumer. Se herefter om de er AllergyCertified.