Et roadtrip gennem USA er for mange en drømmeferie, dog kan det være svært at navigere rundt i de mange stater, byer og seværdigheder. Dette er en drømmeferie for især mange børnefamilier, dog sidder de fleste inde med en masse spørgsmål som: er det overhoved optimalt at tage på roadtrip med børn? Og hvilke ruter er mest sikre? Her er der samlet nogle tips til familievenlige roadtrips i USA

Oplagte destination for et roadtrip

USA er en oplagt destination for roadtrips, da der netop er så meget at se. Det er et stort land, men hver stat har sin egen unikke kultur og folkefærd. Fordelene ved roadtrips er friheden bag selv at planlægge hvad man vil se og hvor man vil hen. Man skal dog være obs på at USA er et kæmpe land, og selvom det ikke virker som en lang afstand for os i Danmark, er det faktisk urealistisk at udforske flere stater på en uge. 

De forskellige destinationer

Der er masser af muligheder i USA, alt efter hvilken ferie man ønsker. Er man til badeferie og høje temperaturer, skal man besøge stater som Californien og Florida. 

Er man på den anden side mere til storbyferier, skal man besøge byer som New York City, Chicago eller Washington DC. 

Er man til smuk natur, nationalparker men stadig vil opleve storbylivet i USA, skal man tag et roadtrip på landets vestkyst. Her vil man opleve nationalparker og berømte seværdigheder såsom Grand Canyon og Yosemite. Derudover vil man opleve byer som San Francisco, Los Angeles og Las Vegas. Las Vegas virker for nogen ikke som en børnevenlig destination, da det typisk forbindes med casinoer og klubber, dog har byen så meget at byde på. 

Roadtrips med børn

Roadtrips kan sagtens være børnevenlige. Man skal dog tage et par forholdsregler, da det ellers kan blive en ubehagelig tur, hvis ikke den planlægges ordentligt. 

For det første skal børnene selvfølgelig have del i planlægningen. 

Det er en god ide at leje en større bil, når man har børn med på roadtrip, eller en autocamper.

Man skal også forberede sig på at skulle holde flere pauser, når man kører med børn. Derudover er det optimalt at sørge for at børnene har underholdning, da de typisk bliver utålmodige ved længere kørsler. Dog burde dette ikke blive et problem, hvis man planlægger en spændende rute. Ellers kan I altid bruge noget tid i bilen på at løse gåder for hele familien.

Generelt er det en god ide at have ordnet alt det praktiske til sit roadtrip, inden man tager afsted. Det er en god ide at booke hotel ophold inden rejsen, så man er sikker på at der er plads. Det samme gælder køretøj. 

Derudover skal man selvfølgelig have researchet sin rute, og de områder man vil opholde sig i, da ikke alle områder i USA er sikre.