Sunde tænder er ikke det, der fylder mest i vores hverdag. Vi børster vores tænder to gange om dagen, men ud over det kan det være svært at huske på tændernes sundhed. Mange mennesker springer også tandlægebesøget over, fordi det er dyrt, eller måske fordi de er bange for tandlægen. Det er ikke særligt smart, for mange tandsygdomme bliver meget værre, hvis ikke de bliver behandlet.

Hvad er paratendose?

En af de ting som er rigtigt træls ikke at få behandlet, er paratendose. Paratendose er en betændelsestilstand som de fleste mennesker får i løbet af deres liv. Man kan sjældent se symptomerne, før tilstanden er meget fremskredet, og ens tænder begynder at blive løse.

Det er knoglen, som tandroden sidder fast i, der går betændelse i. Inden at tænderne begynder at blive løse, vil du opleve, at dit tandkød bløder, når du børster tænder eller spiser.

Paratendose bliver først og fremmest behandlet ved, at tandlægen eller tandplejeren viser dig, hvordan du skal børste tænder. Derudover kan de også fjerne tandsten fra din mund. Hvis din paratendose er meget slem, kan du også få en operation.

Find en god tandlæge

Hvis du skal behandles for paratendose, er det vigtigt, at du finder en god tandlæge. Behandling af paratendose kan du finde i Lyngby. Og hvis du bor i resten af Nordsjælland, kan du også let komme dertil med bil eller tog.

Det er meget vigtigt, at du føler dig tryg ved din tandlæge. Det kan nemlig være meget svært at komme afsted, hvis du er bange eller utryg ved tandlægen. Derfor er det også meget vigtigt, at du bliver ved med at lede efter en god tandlæge. Den første er ikke nødvendigvis den bedste.

Hvis du er bange, er det en god ide at sige det til din tandlæge så de ved det, og kan gøre situationen mere behagelig for dig.