Hudpleje kan nogle gange være noget besværligt noget. Men selvom det er lid kompliceret, er det altså det hele værd. Det vil nemlig sørge for, at din hud er ren og smuk, og at den bliver så god som muligt. En god hudpleje vil faktisk også holde din hud ung længere – og hvem vil ikke have det?

Det der kan være lidt svært ved hudpleje, er at finde det rigtige. Mange har måske oplevet at pleje sin hud, uden at der har været en markant forskel – dette skyldes ikke, at hudpleje er ligegyldigt, langt fra faktisk. Det skyldes derimod nok, at du har brugt hudpleje, som ikke er til din hudtype.

Huden kan deles op i forskellige hudtyper, som afgør, hvilke produkter, der er brug for. Du kan have normal hud, hvor du ikke oplever bumser eller forstørrede og tilstoppede porer. Du kan også have tør eller fedtet hud, som giver dig en oplevelse af en rigtig tør, eller rigtig fedtet hud.

Du kan også have en kombineret hudtype – her er din hud både tør og fedtet. Nogle oplever for eksempel en fedtet t-zone, men er tør i andre steder af ansigtet. Det er vigtigt at kende sin hudtype, når man finder produkter. Ellers vil de ikke have den ønskede effekt.

Kend din hudtype, og find produkter dertil

Det er ikke alle der kan afgøre sin hudtype helt selv. hvis du er i tvivl, skal du ikke bare gætte. Det kan være en god ide at få hjælp fra nogle, som er sikker i deres sag. Få for eksempel taget i hudtest ved en specialist – de kan helt sikkert hjælpe dig med at finde præcis din hudtype.

Når du først kender din hudtype, bliver det meget nemmere at finde produkter. På de fleste produkter står der nemlig, hvilken hudtype, de er beregnet til. Du har måske en fugtighedscreme der beregnet til tør hud, mens du faktisk har fedtet hud – derfor oplever du ikke den optimale pleje.

Når du har fundet produkter til din hudtype, er det vigtigt, at du giver det tid. Bare fordi at du endelig har fundet de rette produkter, betyder det ikke, at du virker efter første gang. Det er der ikke nogen produkter, som gør. Giv derfor din hud tid til at vænne sig til disse nye produkter.

Generelle tips til en sundere hud

Selvom der er nogen konkrete ting der virker for hver hudtyper, er der faktisk også ting, som bare generelt er godt for alle hudtyper. Her er nogle af dem.

  • Rens din hud hver eneste dag. det giver resultater i sidste ende.

  • Sørg for at skifte dit hovedpudebetræk, så det ikke er fyldt med bakterier.

  • Husk solcreme, når du er i solen – det er meget vigtigt!

  • Gør hudpleje til en vane, ikke et valg.

  • Tag din makeup af, når du går i seng.

  • Undgå for meget kontakt med din telefon – den har mange bakterier på sig.