Der findes ikke noget som at eksponere den blege vinterhud for sommerens første varme stråler. Vinteren er lang og kold her i landet, og derfor handler det naturligvis om at komme ud og nyde varmen, når det endeligt er her.

Men solen er som bekendt ikke helt ufarlig, og derfor er det altid en god idé at beskytte din hud med en god solcreme.

Der findes imidlertid mange forskellige typer af solcreme, og det kan derfor være svært at finde rundt i, hvad du skal vælge. Og hvor meget solcreme skal du egentlig bruge for at blive tilpas beskyttet?

Hvad er SPF?

Når du køber solcreme, vil du få oplyst et SPF-tal. SPF er en forkortelsen for ’sun protection factor’, og tallet siger således noget om, hvor meget af solens Uv-stråling solcremen kan blokere.

Ifølge Kræftens Bekæmpelse er en solcreme med mindst SPF 15 et sikkert valg til det danske klima, mens en tur til sydens sol kræver, at du pakker en solcreme med mindst SPF 30. Vælg også en solcreme, som både beskytter mod UVB- og UVA-stråler.

Hvor meget solcreme skal du bruge?

Du skal sandsynligvis bruge mere solcreme, end du går og tror. Der skal meget creme til for at dække hele kroppen og give den tilstrækkelige mængde af beskyttelse, og der er derfor ingen grund til at spare på solcremen.

Du kan med fordel huske på, at der skal en hel håndfuld solcreme til pr. krop, og så er det en god idé at smøre det hele på cirka 20 minutter inden, du går udenfor.

Sidste års solcreme?

Solcreme kan ikke holde sig for evigt, og derfor er det altid en god idé at lave en kvalitetstest, inden du smører dig ind i sidste års creme. Kig her på lugten, farven og konsistensen og vurder, om alt er, som det plejer.