Det er vigtigt at holde tænderne rene. Du skal børste dem hver dag. Det er bedst, hvis du børster to gange om dagen. Det gælder hele familien. Der skal børstes morgen, og der skal børstes aften.

Tænderne skal holdes rene, så de holdes sunde. Hvis der sidder madrester på dine tænder, har de dårlige bakterier i din mund gode forhold til at spise af dine tænder. Så får du huller.

Dårlig tandhygiejne og dårlig mundsundhed kan påvirke resten af din krop. Dårligdommen kan sprede sig, og du kan blive alvorligt syg. Derfor bør du huske at børste dine tænder hver dag.

Brug en god tandbørste

Når du skal børste tænderne, så er det ikke ligegyldigt, hvilken tandbørste du bruger. Dine tænder skal blive rene, så det skal være en tandbørste, der kan klare den opgave.

En god type tandbørste er en elektrisk tandbørste. En elektrisk tandbørste vibrerer og bevæger sig. Den sørger for, at der bliver lavet mange flere små bevægelser, end du selv kan klare. De bevægelser, du kan lave med en almindelig tandbørste, er mange færre end dem, en elektrisk tandbørste laver. Det vil sige, at den kan nå at rense dine tænder bedre.

Du bør også sørge for at vælge en god tandpasta. Den har også en betydning for, hvor rene dine tænder bliver.

Ikke så dyr endda

Holder du dig tilbage fra at købe en elektrisk tandbørste, fordi du tror, den er dyr? Så prøv at undersøge sagen nærmere. Det er slet ikke så slemt.

En elektrisk tandbørste koster naturligvis mere end en almindelig tandbørste. Men den er også bedre. Den giver dig bedre tandbørstning.

Der er sket en stor udvikling på området, og de elektriske tandbørster er blevet bedre og bedre. Sideløbende med forbedringerne er elektriske tandbørster også blevet billigere. Det er blevet overkommeligt at indkøbe elektriske tandbørster til hele familien.

Spar tandlægen

Når du kigger på prisen, skal du også overveje tandlægeregningerne. Hvis du får børstet dine tænder godt, skal du ikke så meget til tandlægen. Du skal heller ikke have ordnet så mange huller. Det vil bare være et tjek.

Det er hverken sjovt eller billigt at tage til tandlæge. Det er en god idé at få tjekket dine tænder en gang imellem, men du kan få det gjort sjældnere, hvis du holder dem rene. Det kan du bedst gøre med en god tandbørste. En elektrisk tandbørste kan altså spare dig noget ubehag og nogle store tandlægeregninger.