Hvis ikke du er indenfor tandlægeverdenen eller selv har kæmpet med paradentose, så er det nok ikke lige et ord eller udtryk, som mange af os har hørt før. Paradentose er en sygdom, som starter i tandkødet, og derefter kan bevæge sig ud i din kæbe. Dette lyder ikke særlig rart, og det er det bestemt heller ikke. I værste tilfælde, så kan det medføre, at din kæbe simpelthen går i opløsningen, hvilket kan få dine tænder til at løsne sig. Dette skal ikke fremstå som en skræmmekampagne, men blot belyse en sygdom som faktisk starter af noget så uskyldig som tandkødsbetændelse.

Hvordan får man paradentose?

Det er ikke så let at sige, hvorfor nogle mennesker får paradentose, men man ved, at rygning og generelt dårlig mundhygiejne er med til at øge risikoen for at udvikle paradentose. Derudover skal det også nævnes, at der spiller mange andre faktorer indover såsom andre sygdomme, alder, medicin, gener osv. Så du kan godt få paradentose uden at have røget én cigaret i dit liv.

Hvordan er paradentosebehandling?

Man starter altid med at prøve at stoppe selve sygedommen og på den måde mindske skaderne så meget som muligt. Derefter skal du igennem forskellige former for tandrensning, så man er sikker på, at du får den rigtige Paradentosebehandling til dit forløb. Måske kræver din sygdom en yderligere tandrensning, også kaldt en rodrensning. Er din sygdom meget slem, så kan din paradentosebehandling godt være anderledes. Hvis tandkødsbetændelsen går dybt, kan man blive nødt til at lave en operation, for at kunne få renset helt ned til roden på tanden. Dette gør, at man kan åbne tandkødet op og dermed få renset et større areal. Til sidst bliver tandkødet syet sammen igen. Selve sygdommen er ikke farlig i den tidlige start, så et årlig tandlægetjek hos din tandlæge i Århus, er bestemt anbefales værdigt.