De fleste går sikkert for lidt til tandlæge. Men hvornår går man egentlig for lidt til tandlæge? Hvor ofte bør man egentlig få et tandlægetjek? Læs med her, hvor vi gør dig klogere på sagen!

Du skal ikke (nødvendigvis) gå til tandlægen hvert halve år

Engang var det en almen opfattelse, at man skulle få foretaget et tandlægetjek engang hvert halve år. I dag har man en langt mere individualistisk tilgang til tandlægetjekket. I dag lader man nemlig oftest tandlægen vurdere, hvor ofte man skal komme forbi klinikken. Tandlægen operer ofte med tre niveauer, der placerer dig enten i kategori grøn, gul eller rød. Lad os se nærmere på niveauerne.

De grønne patienter

De, der befinder sig i den grønne tandlægegruppe, er de, der ikke har nogle sygdomme i munden og generelt har en sund mund. Her vurderer tandlægen, at der ikke er nogen sygdomme på vej, og at patienten selv kan tage sig af belægninger osv.

De “grønne” patienter bliver kaldt til tandlægen hvert 1. – 2. år.

De gule patienter

I den gule kategori finder du dem, der ofte oplever at få huller i tænderne, men også de, der oplever andre komplikationer i munden, som fx paradentose. Men altså de, der har disse udfordringer, men som sagtens selv kan tackle problemet.

Disse vil blive kaldt til tandlæge hver 6. – 8. måned.

De røde patienter

De røde patienter er de, der har sygdomme i munden, og som ikke selv kan afhjælpe dem. Det kan fx være tilfælde, hvor patienten har paradentose eller huller i tænderne samtidig med at producere for lidt spyt.

Disse vil blive kaldt til tandlæge hver 3. – 6. måned.

Find den rigtige tandlæge

Mange ved ikke, hvilken kategori de selv er i. Det kan enten være fordi, tandlægen ikke har henvist til kategorierne, men det kan også være fordi, det er alt for lang tid siden, du har været til tandlæge. Måske du, som en stor del af Danmarks befolkning, lider af tandlægeskræk? Så er det endnu vigtigere at finde en tandlæge, som du føler dig tryg ved. Bor du i Brøndby, kunne det fx være Team Tand – Find adressen her!