Ked af dine tænder? Sådan får du drømmesmilet

Tænderne er en stor del af vores ansigt. Det er derfor ikke sjovt at være flov over sine tænder. Nogle oplever at være så flove over deres tænder, at de nærmest forsøger at skjule dem, når de taler. Et godt smil kan betyde meget for helhedsindtrykket af ens ansigt – og i vores tekniske tidsalder er der altså ingen grund til ikke at skaffe sig drømmesmilet – det kan vi nemlig nu.

Først og fremmest …

Det første der bør siges om pæne tænder, er, at sunde tænder er de pæneste. Du kan derfor starte med at tage et smut til tandlægen, før du overvejer mere drastiske indgreb. Nogle gange kan en simpel tandrensning gøre meget for ens tænder.

Skal du have en tandretning?

Du forbinder måske bøjle med togskinner, elastikker og pubertet? Du kan lige så godt feje dine fordomme under gulvtæppet, for sådan behøves det slet ikke at være med en bøjle i dag.

I dag kan man nemlig få fremstillet en gennemsigtig bøjle, som skiftevis udskiftes med en ny gennemsigtig bøjle, indtil tænderne sidder der, hvor det er tiltænkt.

Man kan godt nok ikke slippe for den smerte, der følger med en tandretning. Til gengæld har man nu i det mindste mulighed for at undgå en tydelig metalskinne på tænderne.

Man vælger ofte “kun” at rette de seks forreste tænder, som også kaldes “de sociale seks”, da det netop er disse, der ses mest.

Overvejer du en tandblegning?

Flotte, hvide tænder kan gøre enormt meget for helhedsindtrykket af ens tandsæt. Flere oplever, at de faktisk ikke føler, de har brug for en tandretning efter at have fået foretaget en tandblegning.

Tandblegning kan foregå på forskellige måder. Nogle vælger en hjemmeblegning, mens andre får foretaget en tandblegning på tandlægeklinikken.

En tandblegning på tandlægeklinikken er naturligvis en del hurtigere overstået end hjemmeblegningen. Dette er den, fordi midlerne der anvendes, er skrappere end de, man får udleveret ved hjemmeblegningen. Tandlægen sørger dog for at beskytte tandkødet inden blegegelen påføres, så intet i munden tager skade af behandlingen.

Du kan også vælge en hjemmeblegning, hvor tandlægen fremstiller en blegeskinne til dig, som du selv fylder med blegegele og bærer derhjemme. Der er mange tandlæger, der i dag tilbyder tandblegning – så uanset om du skal bruge tandblegning Aarhus, i København eller et andet sted, så skal der nok være en tandlæge, der kan hjælpe dig.