Når unge mennesker kommer i puberteten, øges produktionen af talg i hudens kirtler. Samtidig med at produktionen af fedt øges, forsnævres talgkirtlernes udførselsgange så talgen kan have svært ved at komme ud. Det kan desværre resultere i urenheder og de uskønne bumser. Det er en lidelse, som de færreste bryder sig om, da det skæmmer udseendet. For de fleste forsvinder problemet, når de bliver voksne, men det er desværre ikke alle, der er så heldige. Heldigvis kan der gøres noget for at forebygge fremkomsten af bumser og urenheder i huden.

For det første, er god hygiejne en forudsætning for sund og pæn hud. Derfor skal huden renses ofte og i dybden. Da overproduktionen af fedtstoffer, er årsagen til urenhederne og bumserne, gælder det om at få renset porerne helt ud. Dertil skal bruges en renselotion eller ansigtsvask, der er specielt udviklet til fedtet teenager-hud.

Efter at huden er renset i dybden er det vigtigt, at den tilføres fugt, men det skal være en creme, der ikke fedter unødigt. Der findes særlige cremer præcis til den hudtype. Brug kun vandbaserede fugtighedscremer, da cremer baseret på fedt vil forværre bumserne.

Det er vigtigt at du aldrig klemmer eller kradser i dine bumser. Det vil kun gøre problemet værre og i værste tilfælde give grimme ar.

Der er nogle ting, du kan gøre for at undgå forværring af problemet:

  • Undgå at blive for stresset og sove for lidt.

  • Undgå at spise usundt og ensformigt, dvs. undgå chips og fødevarer med mange tilsætningsstoffer og fedtstoffer.

  • Undlad rygning og ophold i lokaler med dårligt indeklima.

Noget, du også burde tænke på er, at bumser desværre godt kan opstå andre steder end blot i ansigtet. Bumser kan faktisk opstå overalt på kroppen, så det handler bare om at være opmærksom på dem. Hvis du ser noget, der kunne ligne en bums, så bør du nok oppe hygiejnen en smule. Det kan være en god idé at gå meget i bad, så du holder dig ren og ikke går rundt med uren hud. Uren hud er nemlig en af de største grunde til, at bumser opstår.

Hvis du ikke allerede er bevidst om, hvilke forskellige produkter, der kan købes mod bumser, så er det nok en god idé at opsøge viden. Her på Danish Skin Care kan du finde flere gode råd, når det kommer til bumsebekæmpelse, ellers kan du se nogle forskellige produkter. Her får du dog en liste over ting, som du kan gøre for at bekæmpe bumser:

  • Sol. Sol udtørrer den fedtede hud, så bumserne har svære ved at opstå. Solen kommer dog med nogle andre problemer, såsom rynker.

  • Creme. Gode hudplejeprodukter kan gøre en verden til forskel, når det kommer til at bekæmpe bumser.

  • Accepter dine bumser. Dette lyder ikke som en god løsning, men trøst dig ved, at for de fleste holder bumserne op med tiden.