Når man som mand begynder at tabe håret, kan det være et stort hak i selvtilliden. Specielt hvis det hænder tidligt, hvilket desværre er realiteten for nogle unge mænd. At være skaldet er egentlig helt normalt, men alligevel er det svært at vænne sig til tanken, når man har været vandt til at have hår. Derfor er man også typisk villig til at gå længder for at bevare hårpragten så længe som muligt, men er det overhovedet muligt? Det kigger vi lidt nærmere på i denne artikel, hvor du forhåbentligt kan få lidt afklaring på, hvordan du skal forholde dig til at tabe håret i en tidlig alder.

Første skridt er at undersøge den reelle årsag

Der kan være mange årsager til, at man taber håret. Det er derfor ikke sikkert, at lidt udtynding i håret skyldes at du taber håret for evigt. Derfor er det første skridt at grave lidt ned i årsagen til dit hårtab, hvilket starter med at vurderer dine kostvaner og muligvis også dit stress-niveau. Begge ting kan nemlig have indflydelse på håret, og specielt førstenævnte kan være en stor årsag til en udtyndende hårpragt. Ligeledes bør du overveje hvordan dine forældre og bedsteforældre ser ud. Har de hår? Mandligt hårtab er nemlig typisk genetisk, og hvis det viser sig at være den klassiske med højere tændinger eller en plet på issen, så er der måske ikke alt for meget at gøre.

Hvad kan du gøre mod mandligt hårtab?

Når først du har konstateret at det ikke blot er en fase med dårlig kost og stress, men at det reelt set er mandligt hårtab, så er det begrænset hvad du kan gøre uden professionel hjælp. Du kan købe dit fattig i alle mulige produkter, som nok i virkeligheden ikke gør andet en udskyde problemet. Afhængigt af omfanget, så kan man få en hårtransplantation, men dette rådes kun hvis man virkelig ikke kan acceptere sit hårtab, og hvis det står slemt til. Det bedste man i virkeligheden kan gøre, er at finde den bedste hårtrimmer frem, og så accepterer at det er ”det nye dig”. Det er enormt svært i starten, men når først man har vænnet sig til det, så bliver langt de fleste glade over beslutningen.

Accepter hårtabet eller gør noget ved det

Det vigtigste i forbindelse med hårtab er, at man ikke lader sig stresse for meget. Hvis du virkelig ikke kan leve med dig selv uden hår, så gør noget ved det. Få professionel hjælp, og eventuelt en hårtransplantation. Hvis ikke du er komfortabel ved en hårtransplantation – forståeligt nok – så lad hovedpine ligge. Lad vær med at brug for meget energi på at tænke over dit hår, for det går utroligt meget udover selvtilliden. Accepter det, og fokuser på alle de andre gode ting ved dig selv.