Ifølge statistikker er der mange mennesker, der i løbet af deres liv, har prøvet at have en eller anden form for eksem. Der findes mange typer af eksemer og det er forskelligt hvilken en den enkelte dansker bliver ramt af. Fælles for alle eksemer er at det er en hudsygdom, der skaber rødme, kløe og irritation i det område, hvor eksemen er. Eksem er inflammation i huden, da huden hæver op i det angrebne område og laver små buler i huden. Det er altid en god ide at søge læge hvis du får de mindste tegn på eksem. Jo hurtigere du kan få noget behandling, jo hurtigere kan det også aftage igen.

Børneeksem

En af de mest hyppige eksemer man ser er børneeksem. Som navnet antyder er det ofte børn der lider af det. Forskere mener at der kan være miljømæssige faktorer som kan være med til at udløse børneeksem hos børn. Børneeksem er ikke noget der smitter, men noget som kan kløe utrolig meget. Huden bliver rød, fortykket og irriteret. Børneeksem har det med at komme og gå i barnets leveår. De fleste vokser fra det når de bliver teenagere, men nogen voksne kan godt få et tilbagefald af det i ny og næ. Du kan få nogle forskellige cremer, som kan være med til at tage kløen. Børn har det med at klø i udslæts områderne og gøre huden endnu mere irriteret. Det er en god ide at have cremen liggende på lager, hvis dit barn har det med at få børneeksem i perioder.

Skæleeksem

En anden udbredt eksemtype er skæleeksem. Det er oftest unge og voksne mennesker der får skæleeksem. Det er meget forskelligt hvor folk er plaget af det henne. Oftest ses udslættet i områder hvor huden indeholder mange talgkirtler som f.eks. ansigtet, øjenbryn, ryggen og armhulen. Det er aldrig sjovt for den enkelte dansker at have skæleeksem et synligt sted, som ikke kan dækkes af tøj. Det værst tænkelige sted er i ansigtet, da andre ikke kan lade være med at bemærke det. Det er forskelligt hvordan den enkelte dansker bliver behandlet mod skæleeksem, da det bl.a. kommer an på hvor udslættet er henne. Lider du af skæleeksem mange steder, vil din læge med stor sandsynlighed sende dig til en hudlæge for at blive udredt.

Plej din hud

Der er ikke nogen som kan gøre for at de lider af den ene eller anden form for eksem. Der findes nogle produkter på det danske marked som du kan bruge dagligt for at mindske risikoen for at det kommer igen. Det er vigtigt at have en sund hudbarriere, da dette kan være med til, at du ikke får udslæt så ofte. På apoteket kan du få cremer, som er med til at lindre kløe samt genopbygge hudens naturlige barriere mod omgivelserne. Eksem er med til at ødelægge hudens barriere og derfor er du nødt til at holde din hud blød og intakt med daglig hudpleje, så du kan prøve at holde eksemen væk.