I nutidens moderne samfund er der intet at sige til, at vi kan få skavanker på enten krop eller sjæl – eller begge dele samtidig.

Livsstilssymptomer som stress findes i mange afskygninger og kan forplante sig på kroppen eller i sindet, nærmest uden vores bevidsthed om det. Men kroppen er en klog organisme, der kan gå i forsvar, hvis den konstant stimuleres med utilsigtede og negative stimuli. Tænk blot på dine tænder! Har du et ømt hul i tanden eller måske en knækket tand, kan det stråle ud i kæben og give lokale smerter. De fører ofte til hovedpine, og den hovedpine kan blive så kraftig, at den sætter sig i resten af den nu ømme krop. Konsekvensen af ét problem, bliver derfor til mange.

Det samme er gældende for din krop. Din krop er et uhyre klogt biologisk mesterværk, som reagerer på input. Derfor er spot- eller pletbehandlingen ikke altid nok til at læse problemet, hvis kroppen har ondt. Det ville svare sig til, at man gav hovedbundsmassage for at løse førnævnte problem med en hullet elelr knækket tand. Helt utænkeligt, ikke?

Hos Kropsfundamentet, som er en kropsterapeut i Kolding, behandler man med afsæt i hele kroppen. Derfor bliver klinikkens patienter ikke bare masseret eller får zonetryk etc., men taler også med deres behandler, som man kender det fra terapeutiske samtaler. Udgangspunktet er, at krop og sind hænger ulæseligt sammen, og at ubalancer og negativiteter i form af både fysiske skader som psykiske (stress, depression, angst m.m.) skal behandles med respekt for hinanden.

Dermed bliver fokus ført væk fra den pletbehandling, som mange klassiske behandlere har fokus på. Resultatet bliver, at kroppen bliver arbejdet igennem ud fra flere aspekter. Præcis hvilke er svært at svare på, da det afhænger af den enkelte persons problematik. Der findes ikke en universalkur på en krops komplekse signaler om negative stimuli. Men heldigvis findes der dygtige og opmærksomme behandlere.

Er du interesseret i at høre mere om denne type kropsterapi, kan du finde flere oplysninger hos Kropsfundamentet.dk