gåtur

Mange oplever et skift i måden deres krop ser ud på, når de kommer i overgangsalderen. Forbrændingen falder hos de fleste, og det kan ses på kroppen. Det er enormt naturligt, men kan også være ubehageligt for de fleste. Man er jo vant til at ens krop ser ud på en bestemt måde, det er en del af ens identitet.

Når den så ændrer sig, kan det komme som et chok. Selvom det er naturligt, føler mange at den forandring der sker er ubehagelig og et kontroltab.

Overgangsalder og vægttab

Når man er i overgangsalderen, skal der ofte skarpere midler i brug for at holde kiloene fra kroppen. Nogle vælger at begynde at dyrke motion, og det er da også vejen frem, hvis man skal tabe sig. Overgangsalder og vægttab er nemlig ikke noget der naturligt går hånd i hånd. De færreste kan sætte sig ind i hvor svært det er, indtil de selv har prøvet det. Når man kommer i overgangsalderen, ændrer forbrændingen i kroppen sig nemlig radikalt. Den bliver meget langsommere når først overgangsalderen rammer, og det er ikke nemt at få holdt sig i gang sådan at man kan tabe kiloene igen.

Den bedste måde at komme til at tabe sig på, er helt klart ved at lægge en plan. På den måde kan du bedre danne dig et overblik over din træning, og fordele den over din tid på en god måde. At bevæge sig mere handler om at have gode vaner, og vaner er noget man skaber, ved at vænne sig til at gøre noget anderledes over lang tid. Derfor er det meget svært at gøre noget ved sin vægt, hvis man ikke har vænnet sig til at bevæge sig en del. Det er altså vigtigt at sport bliver en naturlig del af din hverdag.

vandretur

Lær din nye krop at kende

Din krop kommer dog til at ændre sig uanset hvor meget du holder den i form. Derfor er en stor del af det at være i overgangsalderen, at acceptere sine kurver. At have en krop som en mor, er ikke det samme som ikke at være sexet, eller at kunne være tiltrækkende. Former kan faktisk være en god ting. Undersøgelser viser, at mange ser visse former som en god ting. Mange skønhedsidealer handler lige så meget om at have en stor numse, som at være slank og høj. Mange tænker ikke på det, men de kroppe som modeindustrien ser som smukke, er kroppe der bliver udvalgt af designere. Uden at generalisere for meget, kan man sige at en stor del af dem er kvinder og homoseksuelle mænd. Mange af disse mennesker, er altså slet ikke seksuelt tiltrukket af kvinder, men sætter alligevel en standard for hvad der er sexet.

Hvor kommer den fra?

Den forandring der sker med din krop, er formentlig et produkt af at din menstruation stopper. I denne proces sker der en masse med din udvikling, som også resulterer i at stofskiftet ændrer sig. Men dette behøver hvert fald ikke at ændre dig. Din krop er ikke længere i stand til at få børn, men den er stadig fyldt med potentiale.