De fleste af os ved nok godt, hvad en rodbehandling hos tandlægen er. Heldigvis er det ikke alle, som kommer til at opleve, hvordan det føles, men desværre er det noget, som mange af os kommer til at prøve en gang i livet. En rodbehandling er ikke kun noget, som kan forekomme hos voksne, det er også noget, som børn nogle gange skal behandles for. Mange af os danskere døjer i større eller mindre grad med tandlægeskræk, hvilket ikke ligefrem gør sådan en rodbehandling nemmere. Det er derfor rigtig vigtigt, at du finder dig en tandlæge, hvor du er tryg, så skulle du være én af dem, som skal igennem en rodbehandling, så har du så gode forudsætninger som muligt.

Rodbehandling for hele familien

Selvom at man klart oftere behandler voksne med en rodbehandling end børn, så er det stadigvæk noget, som børn sagtens kan blive behandlet for. En Rodbehandling er noget tandlægen gør, hvis du har betændelse i tanden. Ofte kan man slå betændelse i tandkædet ned med antibiotika og dermed undgå en operation, men er betændelsen i tanden, kan det være nødvendigt med en rodbehandling for at være sikker på, at tanden kan bevares. Selvom at selve rodbehandlingen foregår på samme måde for voksne og børn, så bliver der selvfølgelig taget nogle andre forhånds foranstalter, når behandlingen skal foretages på et barn.

Tryghed ved tandlægen

De fleste tandlæger i København tilbyder en rodbehandling, hvilket gør, at du ikke behøver blive henvist til en kirurg eller specialtandlæge for at få udført behandlingen. Det kan forhåbentlig være med til at give dig eller dit barn noget ro i maven, da I dermed kender den tandlæge, som skal udføre rodbehandlingen. Har du eller dit barn nogle spørgsmål, bekymringer eller er bange, så husk at nævn det for din tandlæge så I kommer godt igennem behandlingen.