Med mange års erfaring i vand og sejlsport har vi forsøgt at samle vores 3 bedste råd til SUP.

Som ny eller begyndende surfer er der mange ting, som man skal sætte sig ind i. Du skal have købt et board, udstyr og nok også en våddragt som kan holde dig varm. Det kan godt være en mundfuld at købe udstyr, for der er skam mange ting at tage stilling til. Størrelsen på boardet, længden og hvad skal bredden være? Dertil kommer valg af våddragt, neopren sko og mange andre overvejelser.

Hos Surfmore har vi også stået som nye ivrige surfere med mange spørgsmål. Vi har derfor samlet vores 3 bedste råd til SUP!

Som ny surfer er sikkerhed en essentiel del af at være surfer og aktiv på vandet. Du kommer bare ikke uden om sikkerheden og vigtigheden i at bruge svømmevest, når du er på sup ture. Det er uanset om du er bølge surfer eller helt grøn og ny i sporten. Husk svømmevesten og brug den aktivt som en del af hele pakken!

Sikkerheden på vandet er vigtig. Sidste sommer oplevede mange, hvordan nogle pludseligt fik bøder på sup boards. Faktisk er det lovkrav at bære en svømmevest, når man er på vandet og det er uanset hvor dygtig man endnu engang måtte være.

En svømmevest er simpelthen et lovkrav. Selvom det er et lovkrav, skal man huske, at det er for din egen sikkerhed og tryghed på vandet når du bruger vest. Svømmevesten skal hjælpe med at skabe opdrift og sikkerhed, når du er ude at surfe med din familie.

Svømmevesten skal selvfølgelig sidde godt og tilpas til kroppen. Den skal være behagelig at have på, mens den samtidigt tager en god del vind og kulde, da den er fremstillet i neopren. En god vest er must-have. Du skal bestemt ikke se det som en lovkrav, men derimod som hjælp og sikkerhed til dig.

Vind og vejrforhold spiller en vigtig holde for din oplevelse på vandet. Godt vejr, solskin og ikke alt for meget vind. Det lyder umiddelbart som den perfekte SUP tur, men der er nogle ting du bør holde øje med.

Vindretningen kan skifte og det er en af de forhold du bør holde øje med. Vi vil gerne at vinden altid blæser på land, da dette sikrer at vinden vil trække os ind på land, uanset hvordan vi padler. Blæser den derimod fra land, betyder det at vinden vil blæse os væk fra stranden og det vil vi meget gerne undgå. Det bliver sværere og mere udfordrende at padle ind mod land og dette skal vi så vidt gerne undgå.

Udover vind og vejr bør du holde øje med skyerne. Trækker det op til skyer kan der komme et vindtryk og det kan godt give udfordring på et paddleboard. Du skal konstant holde øje med skyerne og sikrer, at der ikke er torden på vej.

Tordenvejr er farligt som surfer, da lyn har nemmere ved at slå ned på vandet. Det har det fordi du står som øverste punkt, når du surfer og derfor bør du skynde dig på land, hvis du fornemmer tordenvejret, er på vej.