For at blive en god musiker behøver man ikke at have et naturligt talent. Du skal bare lære de rigtige teknikker og øve dig regelmæssigt. Så skal du nok blive rigtig dygtig til at spille guitar på et tidspunkt. For selv de bedste guitarister i verden måtte starte et sted fra. Alle kan lære at spille elektrisk guitar med tilstrækkelig dedikation. I denne artikel giver vi nogle tips til, hvordan du kommer i gang med at lære elguitar.

Skaf dig en god el guitar

Det første, du skal gøre, er at anskaffe dig en guitar. Hvis du ikke allerede har en, skal du købe en.  Det er vigtigt, at du får en guitar, som er behagelig for dig at spille på. Der findes alle mulige forskellige elektriske guitarer, så det er vigtigt, at du finder en, der føles god i dine hænder. Det er også vigtigt at få en guitar, der har den rigtige størrelse til dig. Du kan finde musikbutikker, der har et stort udvalg af el guitarer. Her kan du også få professionel hjælp til at finde den helt rigtige guitar til dig. 

Få en guitarforstærker og andet udstyr

Den anden ting du skal gøre, er at anskaffe dig en guitarforstærker. Det skyldes, at den elektriske guitar har brug for en forstærker for at lave støj. En guitarforstærker hjælper til at øge guitarens lydstyrke og også forme lyden. Der findes alle mulige forskellige forstærkere, så det er vigtigt, at du finder en, som du kan lide lyden af.  Det er også vigtigt med guitar plektre. De hjælper dig med at holde fast i strengene og skaber også forskellige lyde. Du kan finde guitar plektre i enhver musikforretning til ikke mange penge. 

Find en dygtig underviser

Den tredje ting, du skal gøre, er at finde en god lærer. Det er fordi en god lærer vil være i stand til at lære dig de rigtige teknikker. De vil også være i stand til at hjælpe dig med at gøre fremskridt i et fornuftigt tempo. Der findes alle mulige forskellige lærere, så det er vigtigt, at du finder en, som du føler dig tryg ved. Det er kun en fordel for dig, hvis du har erfaring med en klassisk guitar. På denne måde kommer du hurtigere til at kunne håndtere en el guitar, fordi du allerede kender til akkorderne og de grundlæggende teknikker.

Øv, øv, og øv

Nu hvor du har alt udstyret, er det på tide at begynde at øve dig.  Det er vigtigt, at du øver regelmæssigt, hvis du vil forbedre dig. Prøv at øve i mindst 30 minutter om dagen. Hvis du kan, så prøv at øve mere. Jo mere du øver dig, jo bedre bliver du. Husk, at selv de bedste guitarister i verden måtte starte et sted. De har alle været nødt til at lægge mange timers øvelse i det.