hyggeaften i stuen

En gang imellem kan det være godt bare at blive hjemme, ikke at have nogen planer. Så kan der være tid til at mærke efter og slappe af. Du kan også finde ro til nogle aktiviteter, som du måske normalt skubber fra dig på grund af manglende overskud.

Der er gerne meget at se til i hverdagen. Du har arbejdet, familien, hjemmet og måske endnu mere, der skal passes. Det hele dræner på din energi. Derfor skal du huske også at tage dig noget tid en gang imellem, hvor du ikke laver så meget. Eller du kan bruge noget tid på noget helt andet, der føles afslappende.

Her kommer 3 idéer til, hvad du kan slappe af med:

Strik

Kan du godt lide at være kreativ og at bruge dine hænder, så kan du begynde at strikke. Hvis du ikke kan strikke allerede, kan du lære det. Der er mange tutorials rundt omkring på internettet.

Start med noget enkelt, hvis du ikke er en erfaren strikker. Så kan du altid gå videre til noget mere indviklet. Du kan følge nogle strikkeopskrifter fra Rito.dk.

Begynder du at strikke, kan du forsyne dig selv og familien med halstørklæder, handsker, sokker og meget mere. Du kan også lave større projekter som sweatre og kjoler. Det gør ikke noget, at du skal bruge mange aftener på at lave en ting færdig.

Spil

En anden god aktivitet er at spille spil. De gode, gammeldags brætspil eller kortspil er bedst. Er du alene, kan du lægge kabaler. Er I flere i husstanden, kan I sætte jer ned sammen og spille et fælles spil.

I kan skiftes til at vælge, hvilket spil det skal være. I kan også køre med en fast rotation. Spillet er ikke det vigtige. Samværet er vigtigt.

Du kan sagtens sætte nogle spilaftener i din kalender. Så planlægger du at lave noget anderledes og at slappe af sammen med familien. Du kan også invitere venner, hvis du har planlagt spilaftenen i god tid.

Lyt til en bog

En tredje rolig aktivitet til aftenerne er at lytte til lydbøger. Det er både hyggeligt og afslappende at lytte til en lydbog. Du kan sidde i din sofa med en kop te og bare lytte. Har du brug for at slappe af i øjnene efter mange timer foran en skærm, kan du lukke dem lidt.

Der er flere lydbogstjenester, du kan benytte dig af. De har et forskelligt udvalg, men de har alle flere bøger, som du kan lytte til, når du har brug for at koble af og tage en pause.

Er du blevet god nok med strikketøjet, til at du ikke behøver at koncentrere dig så meget om det, kan du høre en lydbog, imens du strikker.