gladere hverdag

Vi ønsker alle sammen en hverdag, hvor vi kan være den bedste version af os selv og være glade for, hvor vi er i livet. Det et dog, som så meget andet, nemmere sagt end gjort. Nogle gange kommer man ud for perioder, hvor hverdagen kan synes tung og grå, og det kan i sådanne tilfælde være nødvendigt at hive sig selv op og gøre en indsats for at få en gladere hverdag op at køre. Herunder har vi samlet 5 tips til, hvordan du selv kan være med til at få en gladere hverdag, hvis du i øjeblikket har mangel på energi og overskud.

1.    Sørg for at dække de basale behov

Når man oplever, at hverdagen kan være energiforladt og tung at komme igennem, er det vigtigt, at man alligevel gør en indsats for at få dækket de basale behov, som eksempelvis det at få nok søvn om natten, få den rette kost og drikke vand i rigelige mængder. De basale behov kan have meget at sige i forhold til, hvordan vi har det mentalt; så en god idé er at sørge for, at disse som minimum er dækket af til en start.

2.    Frisk luft kan gøre underværker

Du har garanteret hørt dette råd mange gange, men det er ikke desto mindre et af de råd, der har hjulpet folk igennem svære og tunge perioder. Lige så vel som det er vigtigt at få dækket sine basale behov, så er det lige så vigtigt for dit mentale helbred at komme ud under åben himmel og få noget frisk luft. Planlæg derfor gerne nogle dage om ugen eller måske hver dag, hvor du kommer ud på en god lang gåtur og får noget vind i håret.

3.    Vær sammen med dem, du holder af

Der er ikke noget som at være sammen med sine bedste venner. Det kan gøre en verden til forskel at være omgivet af dem man holder af – det giver ganske enkelt en ubeskrivelige glæde. Sørg derfor for at aftale dage med dine nærmeste, hvor I kan være sammen, se en film, gå en tur eller drikke en kop kaffe. Du vil uden tvivl få et smil på læben af at være sammen med dem.

4.    Gør noget ud af din fritid

Måske har du allerede nogle fritidsaktiviteter eller hobbyer, du godt kan lide beskæftige dig med. En god måde at få flere smil og mere glæde ind i hverdagen kan være ved at gøre noget ud af sin fritid og holde sine hobbyer ved lige.

5.    Søg hjælp, når der er behov for det

Nogle gange kan det være svært at hive sig selv op af en grå og trist periode, og det kan i disse tilfælde være gavnligt at søge professionel hjælp. En samtale med eksempelvis en psykolog kan gøre intet mindre end underværker, når man har brug for hjælp og rådgivning i en svær periode. Er du i tvivl om, hvem du kan søge hjælp hos, så kan du via Healper finde den helt rette psykologhjælp til dig. Her bliver du nemlig matchet med de mest relevante psykologer, der kan hjælpe dig videre. Se mere her: https://healper.dk/find-en-god-psykolog-i-koebenhavn/.