Det er blevet mere og mere populært at lytte til lydbøger frem for at læse i fysiske bøger. Men hvordan kan det egentligt være? Og hvordan kommer man i gang med at bruge lydbøger? Det tager vi lige et lille kig på i den her artikel. 

Hvorfor lydbøger?

Spørger man sig selv, hvorfor lydbøger er så populære, så er det oplagt at kigge lidt på, hvad fordelene egentligt er. Kender man til disse, så er det selvfølgelig også nemmere at beslutte, om man skal prøve dem eller fortsætte med de fysiske bøger. 

For det første skal det nævnes, at du kan få lydbøger på abonnement, ligesom ved fysiske bøger. Her er fordelen selvfølgelig, at man får adgang til et hav af bøger, så man aldrig mangler muligheder. Dette er især relevant for dem, som virkelig kan lide at læse, da de nok vil være mere interesseret i at betale for abonnementet, i stedet for at købe én bog ad gangen. 

Samtidig giver lydbøger god mening for dem, som har en travl hverdag. Dette kan meget naturligt resultere i mindre tid til læsningen, så hvis man er klar til at multitaske, så kan lydbogen være en fornuftig løsning. Så kan man fordybe sig i en god fortælling eller noget, som interesserer en, mens man, for eksempel, laver mad eller vasker tøj. Man kan også lytte til lydbogen, mens man kører til og fra arbejde – ligesom mange gør med podcasts. 

Til sidst kan det også bare være lidt nemmere med en lydbog. Man kan lytte til dem på alverdens elektroniske devices, i stedet for at skulle slæbe rundt på en bog hele tiden, samtidig med, at man laver noget andet imens.

Hvordan kommer man i gang?

For at besvare dette spørgsmål, så er det oplagt at bruge et eksempel. Her kan man for eksempel kigge på den danske boghandel, Tales. Tales tilbyder 12 mio. bøger i Danmark, Sverige, Norge og England – og hos Tales kan man også finde oceaner af lydbøger. 

Sidste år lancerede Tales medlemskabet, Tales Premium, og det er her, at det bliver interessant. Med et Tales medlemskab får man ubegrænset lytning og læsning via Tales’ egen app. Samtidig får man også rabat på de 12 mio. bøger samt rabat på kulturoplevelser, gastronomi. Ligesom der også er gratis fragt på alle bøger i Danmark. Alt man skal gøre er at oprette en brugerprofil på hjemmesiden og downloade appen, så kan man komme i gang med at få lyttet til en masse bøger – eller læst, hvis man er mere til det.