I dag har man alverdens muligheder – der er så mange uddannelser at vælge imellem, at det næsten kan virke helt uoverskueligt for de unge, der skal træffe en beslutning.

Der er foretaget undersøgelser, der viser, at op mod 44% af unge føler sig pressede over valg af studie. Det er allerede i 8. klasse, at de unge bliver spurgt, hvad de vil være, når de bliver voksne. Der bliver ligeledes lagt mere og mere pres på eleverne i gymnasierne, og det er også med til at skabe et yderligere pres på de unge, som i sidste ende kan føre til, at de træffer et forkert valg af studie.

Sådan kan man lette presset, der er på de unge i dag

Undersøgelser viser, at det særligt er flere besøg på ungdomsuddannelser, mere praktik og flere virksomhedsbesøg, der vil kunne gøre de unge mere sikre på deres valg af studie.

Der er også i stigende grad flere unge, der vælger at tage en pause fra studierne – dette er dog særligt efter gymnasietiden og inden valg af en længere videregående uddannelse.

Som nævnt tidligere er der alverdens uddannelsesmuligheder i dag. De fleste vælger efter grundskolen at tage en gymnasial uddannelse, men særligt mange har de senere år valgt enten at tage en anden vej til drømmekarrieren – eller kombinere drømmekarrieren med en gymnasial uddannelse.

Drømmer du om at blive iværksætter?

Gennem de seneste år har vi oplevet en markant stigning i antallet af unge, der vælger at prøve kræfter af med at være iværksættere. Fra 2004 til 2015 er der sket en stor udvikling på området – på de 11 år er der nemlig sket en fordobling af unge under 25 år, der stifter egen virksomhed.

Den hurtige udvikling indenfor online marketing er blandt andet med til at give de unge iværksættere et forspring, da de er vokset op med den teknologi og de sociale medier, der gør det muligt at komme rigtig langt på kort tid med de produkter, de udbyder.

Er man meget ambitiøs, kan man også kombinere iværksætterdrømmene med sin uddannelse og altså både have en virksomhed og læse på en gymnasial uddannelse.

Det gør Daniel Johansen for eksempel. Han er 17 år gammel, læser HHX på Learnmark i Horsens, alt imens han er elitesvømmer – og har sin egen virksomhed, hvor han sælger svømmeudstyr. For at nå alt dette må han flere gange om ugen stå op kl. 4.30 for at nå både at sende pakker afsted og nå morgentræningen i svømmehallen, inden han dykker ned i bøgerne på handelsskolen.

Det er et stramt program, men Daniel Johansen er ambitiøs og sigter efter at være den største udbyder af svømmeudstyr i Danmark indenfor to år. Kunne du tænke dig at læse mere om Daniel Johansen og hans iværksætterdrømme? Så klik her.