Der er mange sporter, som ser stor udvikling de seneste år. En af disse, må utvivlsomt være skateboarding. Mange vil måske stadigvæk mene, at skateboarding slet ikke er en sport. Men, for mange er det en sport – og endda meget mere. Skateboarding er nemlig en af de aktiviteter, hvor en hel kultur følger med, og drager mange sammen. Det plejede at være en rebelsk hobby, men i dag er det en legitim og seriøs sportsgren.

Hvad er skateboarding?

Skateboarding går ud på at udføre en række forskellige tricks på sit skateboard. Det ser nemt ud for de dygtigste, men kræver utroligt meget øvelse. Derfor går mange skateboardere også op i at have det rigtige udstyr. Er du interesseret i at give det et forsøg? Så Se alle produkterne her. Der er nok at vælge imellem. Skateboarding kan finde sted i deciderede skateparks, hvor en række ramper og gelænder er opsat specifikt til formålet. Det kan dog også udspille sig i det normale bybillede, hvor det er op til udøveren at finde kreative strukturer at benytte og inddrage i sine tricks.

Flyvende udvikling

Skateboarding startede helt tilbage i 50’erne i Californien. Dengang var det i høj grad en rebelsk ungdomskultur, som sørgede for at det steg i popularitet, og på samme tid skabte mange fjender på vejen. Skateboarding blev for mange skeptikere ligestillet med hærværkene, da det ikke benyttede de urbane strukturer i byen som alle os andre. Igennem årtierne blev det dog bredere anerkendt, og skateboarding helte som Tony Hawks var med til at legitimere sporten igennem hans deltagelse i sportsorganisationen X-games. I dag er skateboarding så legitim som en hvilken som helst anden sport, hvilket blev slået fast da sportsgrenen for første gang var en del af De Olympiske Lege 2020 i Tokyo. Her havde vi endda en dansker med, som kunne repræsentere Danmark indenfor denne sportsgren.