Julen er lige rundt om hjørnet, hvilket betyder, at det er tid til en masse julelege. Julelege er altid et hit, når dine venner eller familie kommer på besøg. I har mulighed for at være sammen, få et godt grin samtidig med, at I kommer endnu mere i julestemning.

Her kan du få inspiration til dine kommende julelege, hvor børn og voksne kan deltage. Ydermere kan du bruge disse julelege, som inspiration og selv ’finde’ på dine egne.

4 julelege

 1. Ved juletid er der sommetider sne, hvilket betyder, at alting er hvidt og fredeligt, når du kigger ud ad vinduet. I kan derfor tage en tur ud i sneen og lave sneboldskamp, hvor I inddeler jer på to hold. For at gøre det endnu sjovere, kan I lave en ’mur’ ud af sne, så I har mulighed for at beskytte jer bag denne.

  Hvis du kan lide ideen om sneboldskamp, men der er ingen sne at se, så kan I lave snebolds kast med skumfiduser. I denne leg gælder det om, at I skal forsøge at ramme skumfiduserne i hinandens mund. Legen åbner muligheden for, at I kan være i hold.

 2. Er du god til quizzer? Under juletiden er et oplagt at lave en julequiz, som omhandler julen. Julen indeholder mange traditioner, musik og begivenheder, som er værd at quizze om.

  Du kan enten vælge at lave en bred julequiz eller indsnævre den med f.eks. kun julekalendre. Hvis du vælger tage udgangspunkt i overstående, kan du bl.a. stille følgende spørgsmål:

 • Hvilken julesang er dette? (her afspiller du et stykke af en valgt julesang)

 • Hvad hedder den/de julekalendre, som bliver vist i fjernsynet i år?

Når du skal finde på spørgsmålene til quizzen, skal du tænke på, at ingen spørgsmål er forkerte. Prøv dig frem, søg på nettet og brug fantasien.

 1. En klassiker for de fleste er pakkeleg. Pakkeleg er en leg, som de fleste har kendskab til. Hvis nogen af dine gæster ikke har kendskab til denne leg, kan du hurtigt forklare dem reglerne.

  Hvis I vælger at lave pakkeleg, kan det være en god ide at informere dine gæster inden, så de har mulighed for at medbringe 1-2 pakker per mand. Dermed har I lidt at kunne spille om.

 2. Mange ord, som afspejler julen, indeholder ordet ’jul’. Det kan derfor være sjovt at udfordre dine gæster med, at I ikke må sige ordet ’jul’. I vil opleve, at det kommer til at blive en udfordring.

Husk mandelgaven
En leg, som de fleste forbinder med juleaften, er risalamande. Generelt betegnes det ikke i sig selv som en ’leg’, men grunden til, at den kan høre under denne kategori er, at der hører en mandelgave til. Mandelgaven udløser derved en form for konkurrence angående, hvem der får mandlen. Hvis du ikke endnu har købt en mandelgave, kan du klikke på dette link: https://mandelgaver.dk/. Her kan du hurtigt finde inspiration og købe en mandelgave.