Der har været så meget tale om klimaet de seneste mange år, at du næsten ikke kan have undgået at høre om det, og det virker ikke til, at den diskussion har tænkt sig at tage af lige foreløbigt. Der er mange forskellige meninger om denne debat, og den danske befolkning er ikke enige omkring, hvilke tanker vi har om dette emne. Men hvad siger eksperterne egentlig?

Understreger vigtigheden

Spørger man de eksperter, man må regne med, ved noget om dette emne, er der generelt set en bred enighed om, at klimaproblemet skal tages seriøst, og at dette faktisk skal gøres ret hurtigt. Det bliver fremstillet som et akut problem, hvor den nuværende unge generation er de sidste, der har muligheden for at ændre noget.

Der er naturligvis også eksperter, der har lavet undersøgelser, der peger i den helt modsatte retning, men undersøger man det nærmere, bliver det hurtigt klart, at disse eksperter er i et klart undertal. Skal man følge eksperternes holdninger, er der altså god grund til at tænke, at denne problematik skal tages alvorligt.

Hvad kan du gøre hjemme hos dig selv?

Én ting er at vide, at der er brug for, at du gør noget i denne klimakamp – en helt anden ting er at finde ud af, hvad du faktisk kan gøre. For det kan hurtigt blive et virvar af økologi og elbiler, uden at du rigtig finder ud af, hvad du bør gøre.

Et sted der er rigtig godt at starte, er din energi- og opvarmningskilde. Hvis du stadig bruger olie- eller pille fyr, er det ikke noget, klimaet er glad for. Kig i stedet efter en mere energivenlig kilde som et jordvarmeanlæg – du kan finde en guide til jordvarme på Greenmatch.dk.