Trimning spiller en vigtig rolle i at sikre, at vores firebenede venner ser og føler deres bedste. Udover at give din hund et frisk og velplejet udseende, så hjælper regelmæssig børstning og klipning med at fjerne døde hår og forhindre filtring samt opretholde en sund pels. Du kan læse videre her og få en guide til, hvordan din hunds pels bør trimmes.

Til dig, som ønsker at trimme din hund

  1. Vælg gerne hundetrimmere af kvalitet, der er skarpe og passer til din hunds størrelse og pels. Det kan også være en god idé at investere i en elektrisk hårklippemaskine, da dette gør det nemmere at klippe din hund.

  2. Før du begynder at trimme eller klippe din hund, skal du fjerne eventuel filt og døde hår ved at børste din hund grundigt. Dette gør det nemmere at se, hvor du skal klippe og hjælper med at forhindre filtring.

  3. Inden du går i gang med at trimme eller klippe din hund, er det vigtigt at vænne din hund til processen. Begynd med at røre ved benene og poterne og lad din hund lugte og interagere med trimningsværktøjet i et roligt miljø.

  4. Begynd med at trimme eller klippe et lille område af din hunds pels ad gangen, så hunden ikke bliver overvældet. Lad din hund vænne sig til lydene og fornemmelserne, inden du fortsætter med at trimme eller klippe resten af pelsen.

  5. Undervejs skal du hele tiden give din hund ros og belønninger for at opretholde dens tillid og motivation. Lad hunden tage pauser, når den har brug for det, og stop hvis den bliver utryg eller stresset.

  6. Trim eller klip din hund i små portioner, så den ikke bliver overvældet. Gør det i et roligt miljø, hvor din hund føler sig tryg, og lad din hund tage pauser, når den har brug for det.