Står du og mangler gaveidéer til en senior i din familie? Det kan være svært at komme på noget godt hvert år til fødselsdagen, særligt hvis vedkommende ikke skriver ønskelister. Så her er en lille guide til gaver, som de fleste i den ældre generation vil blive glade for at modtage.

Bidrag til helbredet

Det er ikke altid lige nemt at holde sig frisk og frejdig fysisk, når man kommer op i årene. Heldigvis er der masser af ting, man kan gøre for at forlænge sin krops bevægelighed og helbred – her kan du give en gave, der kan hjælpe dem godt på vej. Dette kunne fx være et par gode støttestrømper, der kan hjælpe med at forebygge en lang række af ting såsom blodpropper, åreknuder og hævelser i benene. Med denne gave kan du bidrage til et godt helbred og raske ben.

Spændende oplevelser

Hvis der er noget, pensionister har masser af, så er det fritid. Oplevelsesgaver er derfor ofte et hit, og det er endnu bedre, hvis du giver dem en oplevelse, I kan dele sammen, så der også følger ekstra kvalitetstid med i gaven. Man kan tage dem med ud at spise, på museum sammen eller evt. arrangere en ferie eller vandretur til de pensionister, der elsker eventyr og stadig har masser af energi at gøre med. Nogle andre idéer til en oplevelse kunne være en koncert med deres yndlingsmusiker eller et spændende foredrag. Mulighederne er mange!

Bøger til samlingen

Mange i den ældre generation holder af at læse. Det er derfor svært at gå helt galt i byen med en bog i gave, særligt hvis du ved, hvad deres interessefelt er. Find den nyeste udgivelse fra yndlingsforfatteren eller måske endda en bog om den tid de voksede op i, som de kan fordybe sig med. Der skal nok være plads til den i reolen.