Måske er du ikke helt med på, hvad ”bisidderhjælp” egentlig er, hvilket ikke er unormalt, da det heldigvis ikke er noget, som alle for brug for igennem deres liv. For dem, som før har benyttet sig af en bisidder, kan forhåbentlig skrive under på at deres hjælp er uundværlig i en hård og til tider frustrerende situation. Men hvad er en bisidder så? Der er en person, som ofte har en eller anden lægefaglig uddannelse, som hjælper dig og dine pårørende, hvis du har brug for hjælp i forbindelse med sygdom. Man bruger ofte ikke en bisidder ved influenza eller andre milde sygedomsforløb, men en bisidder kunne være en mulighed ved for eksempel kræft eller andre langvarige sygdomsforløb. Derudover kan en bisidder også være guld værd ved akut alvorlig sygdom.

Hvad laver en bisidder?

En bisidders fornemmeste opgave er at gøre sygedomsforløbet en smule mere overskueligt for dig og dine pårørende. En bisidder hjælper derfor ikke kun med én specifik ting, men kan være ind over store dele af dit sygedomsforløb. Hvor meget hjælp du ønsker og i hvor lang tid, er fuldstændig op til dig. Er du ikke heldig at have en stor familie omkring dig, som med glæde deltager i lægesamtaler, undersøgelser, er hos dig når du er indlagt og koordinerer med hospitalet, ja så kunne en bisidder være den helt rigtige løsning for dig, så du ikke føler dig alene under hele dit sygdomsforløb.

En bisidder er for alle

Det kan være hårdt for pårørende at skulle varetage en syg person i familien, så en bisidder kan også være en god løsning, for at alle har det godt. Den syge har en, som deltager til lægesamtalerne, står for koordineringen og hjælper med at forstå sundhedsjournalen, så de pårørende kun er pårørende uden det store ansvar. Find den rigtige Bisidder i Stenløse.