Hvis du endnu ikke er medlem af en fagforening, er det nu du skal slå til. Undersøgelser viser, at flere på arbejdsmarkedet endnu ikke er tilknyttet en fagforening. Dette er arbejdernes eget valg, men meget tyder på, at det ikke altid er den rette beslutning. En fagforening giver dig nemlig tryghed på arbejdsmarkedet og er med til at fremme dine arbejdsvilkår.

Hvad er en fagforening?

En fagforening er en sammenslutning af mennesker, som arbejder i samme fag eller branche som dig. Fagforeningen er finansieret af arbejderne selv og den vigtigste funktion er at repræsentere dig i kampen for bedre rettigheder indenfor dit fag. Dette sker bl.a. ved, at fagforeningen fører forhandlinger med arbejdspladserne, for at give dig de bedste vilkår.

Hvordan finder du den bedste fagforening?

Det første du skal tænke på, er hvilket fag du arbejderne inden for, hvilken fagforening du bør vælge afhænger af dit fag. Når du har afgjort hvilken fagforening, som repræsenterer dit fag, kan du begynde at kigge nærmere på prisen. Husk at hold prisen op imod de anmeldelser, som du kan se fagforeningen har modtaget. Det er vigtigt at vælge en kompetent fagforening, og det gør du ved at se på andres medlemmers vurdering.

Fordele ved en fagforening

Der er mange fordele ved at være medlem af en fagforening. En af de største er, at hvis du ikke trives på din arbejdsplads, fordi du ikke bliver behandles ordentligt, kan du hente hjælp hos din fagforening. Derfor giver fagforeningen meget tryghed, fordi du altid ved, at du har en organisation på din side, hvis du kommer i konflikt med din arbejdsgiver. Mange mennesker, som ikke er medlem af en fagforening, oplever at føle sig alene, fordi de står med konflikten på egen hånd. Tænk derfor godt over, om det ikke er værd at tilmelde dig en fagforening.