Arbejder du i et firma med rigtig mange ansatte, kan du sommetider føle dig overset. Man bliver til en i flokken, og hvis ikke man præsterer bemærkelsesværdigt godt, bemærkes man måske næsten ikke. Man er der bare for at udføre arbejdet og drage hjem igen.

Tænk anderledes

Hvis du vil gøre dig bemærket på jobbet, må du gøre noget ekstraordinært og innovativt. Det kan være en idé, du får, eller et stykke arbejde, du udfører til uventet perfektion. Det vil de fleste arbejdsgivere anerkende med enten en lønforhøjelse eller en kollektiv anerkendelse. Selvom førstnævnte lyder en smule mere attraktivt, er det andet nu også meget rart. Lej studie, og få virksomheden til at indse, hvad man egentlig kan udrette med andre fysiske rammer. Det er en oplagt idé til virtuelle events, og alligevel er der mange firmaer, der aldrig ville komme på den. De tænker nemlig bare, at man da sagtens kan bruge arbejdsbygningens kedelige, ensformige lokaler eller hjemmekontoret som baggrund. Det fastholder desværre ikke publikummets interesse særlig længe, og helt ubevidst vil mange misse flere informationer end ved afbenyttelse af uvante og professionelle rammer som i et studie. Foreslår du det, vil din arbejdsgiver og dine kollegaer nok anerkende det og takke dig.

Vær dig selv uden at være for unik

Der er typisk en uskreven eller skreven dresscode på alle arbejdspladser. Mange steder er det, i hvert fald for mændenes vedkommende, skjorte og lærredsbukser. Det er helt bestemt også i orden, at du følger den tendens, men du kan også variere det lidt. Du må gerne integrere din personlighed i klæderne ved for eksempel at gå med farvede eller mønstrede sokker eller skjorter. Det kan også gøres med et slips. Har du ikke lyst at ændre stilen, er et sidste råd at smile. Folk husker dig, hvis du er imødekommende og altid smilende.