For mange kan det virke uoverskueligt at springe ud som selvstændig, når man har nået en vis alder og er godt sat med villa, volvo og vovse. Mange ser nemlig det at være selvstændig som meget usikkert. Dette gælder både i forhold til ens økonomi, men også i forhold til ens familieliv. Nedenfor kan du læse mere om, hvorfor du ikke bør holde dig tilbage med at udleve din drøm om at blive selvstændig.

At være passioneret skaber glæde

Vi kender alle følelsen af at være passioneret omkring noget. Det kan både være arbejdsmæssigt, men også i privatlivet. Når man er passioneret, så vil man generelt have en mere positiv indstilling til livet. At være passioneret kan nemlig have stor indflydelse på, hvor glad du er. Hvis du på nuværende tidspunkt befinder dig et sted i dit arbejdsliv, hvor du ikke føler, at du er passioneret omkring det, som du laver, så skal du derfor ikke holde dig tilbage med at tænke i nye baner. Husk på, at hvis du bliver mere glad i hverdagen, så vil det smitte positivt af på hele din familie.

Tag ét skridt ad gangen

Hvis man ønsker at blive selvstændig, så er der mange nye roller, som man skal lære at navigere i. Dette gælder både i arbejdslivet og i privatlivet. I arbejdslivet vil du skulle vænne dig til din nye rolle som chef. Du skal kunne drive dig selv, da du vil være din egen chef, men du skal også kunne motivere og drive medarbejdere, når du på et tidspunkt skal være chef for andre end dig selv. I privatlivet vil et arbejde som selvstændig også have indflydelse. Det giver meget frihed at være selvstændig, da man ofte vil kunne tilrettelægge sin arbejdsdag lige, som det passer en. At være selvstændig kan dog også have negative sider i det private. Det vil være vigtigt, at man sætter en form for rammer omkring ens arbejde. Ellers kan man hurtigt ende med at arbejde rigtig meget og aldrig være fuldstændig til stede sammen med sin familie.

Hvad med økonomien?

Det der gør, at mange ikke vælger at springe ud som selvstændig, er det økonomiske aspekt. Der er meget mere økonomisk risiko forbundet med at være selvstændig end med at være lønmodtager. Som med alle andre ting i livet gælder det dog også her, at større risiko er ensbetydende med et højere afkast. Hvis du har modet og evnen til at komme igennem hårde økonomiske tider, så kan du altså ende med at tjene langt mere end som lønmodtager set over en længere periode. Det økonomiske aspekt drejer sig dog også om helt fundamentale ting såsom at holde styr på virksomhedens økonomi og regnskab. Her kan det være en stor hjælp at benytte et gratis regnskabsprogram til små virksomheder. Med et gratis regnskabsprogram til små virksomheder skal du ikke bekymre dig mere end højst nødvendigt om bogføring og andre regnskabsmæssige opgaver.