Sådan undgår du at sokkerne gør dig sur

Det nye sort i strømpe-verdenen er bambus sokker, der er mere miljøvenlige, allergivenlige og bløde end almindelige bomuldssokker. De holder fødderne varme om vinteren og kølige og tempererede om sommeren, samtidig med at de modvirker sure tæer, fordi bambusfibrene indeholder et naturligt antibakterielt stof.

Måske er bambusstrømper en smule dyrere, men de er slidstærke og holder form og farve bedre end bomuld. De bliver heller ikke stive og træls efter en tur i vaskemaskinen, selv hvis de bliver vasket på et varmt program.

Du kan få bambus sokker til kvinder, mænd og børn, så hele familien kan få glæde af de mange fordele ved strømper af blødt bambustekstil. Sokkerne findes selvfølgelig i sort – for alle mennesker bør have mindst et par sorte strømper liggende i sokkeskuffen – men også i flotte farver, striber og mønstre, så der er noget til enhver smag.

Vil du høre en hemmelighed? Hvis du også er træt af at parre sokker efter vask, hvor man bruger uforholdsmæssigt meget tid på at finde to nogenlunde ens sorte sokker – for dernæst ikke at vide i hvis strømpeskuffe, de hører hjemme – så er det en virkelig god idé med nogle anderledes, farvede eller mønstrede strømper. På den måde kan du nemlig let og hurtigt spotte to ens eller identificere en manglende sokke-partner i vasketøjskurven.

Hvis du vil have et mere feminint udtryk, er det oplagt at vælge nylonstrømper, men de er alt andet end slidstærke; nogle gange føler man, at de løber, bare man kigger forkert på dem. Vil du gerne have, at dine nylonstrømper holder længere, er der et par ting, du kan gøre:

Vask altid nylonstrømper i en vaskepose eller i hånden, opbevar dem i en plastikpose, når de ligger i skuffen, og pas på med skarpe negle og ringe, når du tager dem på.