Har du mistet en, der står dig nær? Det er aldrig en god situation at stå i, og det kan være rigtig svært at få sagt ordentligt farvel. Naturligvis er der bisættelsen, der skal ordnes med kirken, men det er ikke altid det eneste. Mange sætter pris på at arrangere en lille komsammen efterfølgende, hvor man kan få snakket ting igennem, grædt og grint og få set på det hele i en anden sammenhæng end man ellers får gjort.

Det er bare ikke sikkert, man har overskuddet til at arrangere det selv, når man står i en situation, der langt fra er optimal eller komfortabel. Ved at leje et forsamlingshus, kan I få hjælp til det hele. Her er maden, serveringen og opdækningen klaret. I kan snakke sammen løbende om jeres ønsker og håb, så I trods alt kommer til at få en oplevelse, der kan fungere i situationen. Når det kommer til afholdelse af begravelsesarrangement, er der mange forskellige muligheder, og det kan I måske undersøge lidt nærmere.

Få indflydelse selv

Hvis I gerne vil stå for hele eller dele af arrangementet, så er der forskellige tiltag, der kan hjælpe jer ordentligt på vej. Det tæller blandt andet kurser i afholdelse af netop begravelsesarrangementer, så I kan skabe jer et overblik over, hvilke forskellige ting, der er vigtige at få med. Det behøver ikke være noget stort. Hvis der er lidt drikkevarer samt en lille ting til ganen er langt de fleste tilfredse. Det er i grunden ikke den del, der er i fokus i situationen.

Begravelser er svære, og det er sjældent noget, der er særligt rart at opleve, men jer der deltager er alle i samme situation, så måske I trods alt kan finde komfort og tryghed i hinandens fællesskab, hvor I kan snakke tingene igennem på en løssluppen måde.